Ben Lanser.
Ben Lanser. Foto: pr

Gemeenteraad neemt motie starters op de woningmarkt aan

Politiek

In de gemeenteraad is donderdag 16 april de motie over meer aandacht voor starters op de woningmarkt die door het CDJA Duin- en Bollenstreek (CDA-jongeren) is opgesteld, aangenomen.

Tijdens de raadsvergadering werd door de CDA-fractie, waaronder CDJA-bestuurslid Ben Lanser, de motie ingediend en toegelicht. Hiermee roept de fractie onder andere het college op om de starterslening te verhogen van 25.000 euro naar 50.000 euro en dat die aangevraagd kan worden bij huizen tot 310.000 euro in plaats van 230.000 euro.

"Op de woningmarkt in de Duin en Bollenstreek en dus zeker ook in Lisse is het voor jonge starters steeds lastiger om een betaalbare woning te vinden", aldus Ben Lanser. "Daarom heeft het CDJA Duin en Bollenstreek samen met het CDA een motie opgesteld en ingediend. Met deze motie hopen wij als CDJA Duin- en Bollenstreek een impuls te geven aan de woningmarkt voor jongeren in onze streek."

Lanser vervolgt: "Voor het sociaal en economisch aantrekkelijk en leefbaar houden van de streek is het van belang dat jongeren en startende huishoudens in de streek blijven. Ik ben daarom ook blij dat deze motie in Lisse is aangenomen."

In de motie verzoekt het CDA/CDJA het college naast bovengenoemde verruiming van de voorwaarden ook om jongeren actief te informeren over de startersleningen. "Daarin kunnen we constructief met het college aan de slag hoe wij dit vorm willen geven. Uiteraard hebben wij ook om een update binnen een half jaar gevaagd omtrent de aangenomen motie, we houden een vinger aan de pols."

De motie was overigens een gezamenlijk initiatief van de Lisser fracties van het CDA, D66, Nieuw Lisse en de PvdA.

Uit de krant