Na uren hard werken is het bloemenhart klaar!
Na uren hard werken is het bloemenhart klaar! Foto: pr

Boodschap aan senioren, zorgpersoneel en kwekers: Hou vol!

Human Interest

Monique Landenoye, Marianne en Lieke Koppers, Simone van Spronsen en Lonneke en Linda van der Lans hebben in ruim een week bijna 1000 euro ingezameld om zowel de ouderen van woonzorgcentrum Rustoord als de kwekers in het zonnetje te zetten door het realiseren van een hart, gemaakt van ruim 900 traytjes narcissen en blauwe druifjes.

Hun initiatief ontstond door het samensmelten van drie aspecten:
* bij DSV|Rustoord in Lisse ligt een braakliggend terrein
* in Lisse kennen ze bollenkwekers die hun product niet kwijt kunnen
* de cliënten en alle medewerkers zorg en andere afdelingen kunnen een opsteker in deze coronatijd wel gebruiken.

Ze plaatsten een oproep op Facebook: "Wij willen maandag 20 april een groot bloemenhart maken op het braakliggend terrein van Rustoord voor de medewerkers van Rustoord  en cliënten. Wij kopen daarvoor bloemen bij kwekers in Lisse die we ook een hart onder de riem willen steken. Wilt U sponsoren, maak dan vrijblijvend een bedrag over."
Dit bracht zoveel reacties teweeg, de berichten werden gedeeld via Facebook en Whatsapp. Binnen afzienbare tijd was het gewenste bedrag binnen en konden de bloemen worden gekocht bij de kwekers.

Naast deze actie werden er 100 kaarten verspreid, die weer verstuurd konden worden naar mensen die een steuntje konden gebruiken; de kaarten werden ontworpen "by Annemijn", een VWO-leerling.

Maandagochtend was het direct aanpakken, want er werden zelfgebakken appeltaarten geleverd voor de medewerkers werkzaam in Rustoord, de karren met ruim 900 traytjes narcissen en blauwe druifjes werden gebracht, waarna het vormen kon beginnen. Voor de dames was het een goede work-out, zij gaven de bakjes een voor een aan elkaar door en naarmate de dag vorderde vulde het hart zich. Het hart lijkt nu nog wat kaal, omdat het nog niet in bloei staat. Als het hart zich opent, zal het stralend geel kleuren. In totaal hebben de dames 17.000 potjes narcissen en blauwe druifjes gebruikt voor hun hart en de spreuk 'Hou vol!'.

Het gele hart is te zien op hun T-shirts, gesponsord door 2 Fit in. Die kleur geel is niet voor niets: geel staat voor vernieuwend, mentaal sterk, bewegelijk en opgewekt. Van alle kleuren bevat geel het meeste licht. Het is een krachtige, stralende kleur en kleurtherapeuten adviseren geel dan ook als hét middel tegen neerslachtigheid. Geel symboliseert de zon en nieuw leven, en staat voor activiteit en positief denken. Geel is de kleur van lichtkracht, energie en wijsheid. Met geel kun je zelfverzekerd in het leven staan.

"Veel dank aan alle mensen en bedrijven die, op welke manier dan ook, een letterlijk hartverwarmende bijdrage hebben geleverd aan dit geel gekleurde zorghart. Het brengt ons troost en licht in deze, voor velen, moeilijke tijd", laten de dames weten. Aan de reacties van bewoners en medewerkers van Rustoord zal het niet liggen, die zijn superenthousiast!

De trays worden een voor een doorgegeven.
Appeltaart met een hart.
De medewerkers smullen van koffie en taart.
Karren vol met narcissen hebben de dames gekocht met de inzamelingsactie.
Het eindresultaat mag er beslist zijn.

Uit de krant