Stichting Lisse Marketing is onder meer verantwoordelijk voor de promotie van Lisse.
Stichting Lisse Marketing is onder meer verantwoordelijk voor de promotie van Lisse. Foto: pixabay

College Lisse wil bezuiniging op Stichting Lisse Marketing laten vervallen

Politiek

Het college van B&W stelt voor om de voorgestelde bezuiniging op Stichting Lisse Marketing (SLM) te laten vervallen. Het vraagt de gemeenteraad in te stemmen met deze begrotingswijziging.

Het college van Lisse vindt het belangrijk dat Stichting Lisse Marketing haar opdracht op het gebied van gastheerschap, promotie & marketing, en citymanagement kan blijven uitvoeren ten behoeve van een aantrekkelijk Lisse voor inwoners, bezoekers en bedrijven.

Ook de gemeenteraad heeft tijdens de behandeling van de programmabegroting 2020 – 2023 aangegeven dat de voorgestelde bezuiniging te fors zou zijn. Stichting Lisse Marketing speelt een belangrijke rol bij het organiseren van activiteiten die bijdragen aan de sociale cohesie in het dorp. De winkeliers en horeca hebben hier baat bij. Het maakt het centrum aantrekkelijker voor inwoners en bezoekers. Het college stelt voor de bijdrage aan Stichting Lisse Marketing nagenoeg gelijk te houden aan de bijdrage van 2019.

Organisatie weekmarkt en doorontwikkeling
De gemeente onderzocht of de oorspronkelijke vastgestelde subsidie voor 2020 aan Stichting Lisse Marketing aangevuld kon worden door een gemeentelijke taak bij de stichting onder te brengen; het organiseren van de weekmarkt. Dit blijkt juridisch niet haalbaar. Door de organisatie van de weekmarkt onder te brengen bij een zelfstandige rechtspersoon, in deze Stichting Lisse Marketing, en hier een bijdrage aan te koppelen, wordt de weekmarkt in feite geprivatiseerd. De gemeente moet hiervoor rekening houden met het aanbestedingsrecht. De gemeente blijft zelf de weekmarkt organiseren.

Voor de verdere ontwikkeling en organisatie van de weekmarkt wordt een aantal partijen gevraagd een offerte uit te brengen, waarbij Stichting Lisse Marketing er één is. Het college zal binnen het mandaat en op basis van de offertes dit traject verder vormgeven. Het uitgangspunt is dat ondernemers uit het dorpshart en standplaatshouders op de weekmarkt samen een impuls geven aan de weekmarkt, zodat de weekmarkt een positieve bijdrage levert aan de aantrekkelijkheid van het dorp voor inwoners en bezoekers.

Uit de krant