Het stellen van de boot.
Het stellen van de boot. Foto: pr

Jeugd van roeivereniging Iris blij het water weer op

Verenigingen Sport

De gemeente stuurde vrijdag het verlossende mailtje naar roeivereniging Iris: het coronaprotocol was goedgekeurd, we mogen het water op. Dat was een goed bericht, zeker omdat we een zondag in het vooruitzicht hadden met heel mooi roeiweer.

En dat was het, bijna ideaal roeiweer: windkracht 2, lekkere temperatuur en een Ringvaart die zo glad was als een spiegel. Mooier konden we het eigenlijk niet hebben. Het was fijn dat we zo konden starten. In verband met de 1,5-meterregel moesten onze junioren in skiffs (eenpersoonsboten) roeien en dat is na een aantal weken niet geroeid te hebben toch altijd weer even spannend. De jongste jeugd kon met elkaar in de boot.
Het was genieten met al die boten weer op het water. De oudste junioren roeiden weer met gemak naar de Kaag, waar altijd even een rondje rondom het eerste eilandje geroeid wordt. De jongste junioren en de jeugd roeiden weer als vanouds naar de molen. Het was een mooi begin en hopelijk mogen de senioren over niet al te lange tijd ook weer het water op.

Lijkt het je ook wat om te gaan roeien? Kijk dan op onze website www.rv-iris.nl of stuur een mail naar info.rv.iris@gmail.com. Als je in het bezit bent van een zwemdiploma en minimaal 8 jaar bent kun je bij ons komen roeien.

Handen wassen hoort erbij, daar zijn we inmiddels aan gewend.
Het water was echt spiegelglad.
Roeien op de Ringvaart.
De dubbeltwee was ook op het water te vinden.

Uit de krant