Logo lissernieuws.nl
Dit jaar niet, maar volgend jaar wel weer: de Poldertocht.
Dit jaar niet, maar volgend jaar wel weer: de Poldertocht. (Foto: pr)

Poldertocht 2020 verzet naar 5 september 2021

In goed onderling overleg met alle betrokkenen heeft de Poldertochtorganisatie helaas moeten besluiten om de 11e editie van de Poldertocht vanwege de coronacrisis te verzetten naar zondag 5 september 2021.

Het allerliefste hadden de organiserende verenigingen, Rotary Roelofarendsveen en de ijsclubs uit gemeente Kaag en Braassem, ook dit jaar de wandelaars weer met open armen ontvangen en getrakteerd op Poldertochtwaardige wandelingen en gezelligheid. Maar gezien de bijzondere tijd waarin we nu leven is dat niet mogelijk. Alle vergunningplichtige evenementen zijn in ieder geval tot 1 september verboden. Wat er na 1 september gebeurt, is nu nog niet bekend. Maar als evenementen van de omvang van de Poldertocht na 1 september weer toegestaan worden, dan kan men ervan uitgaan dat die aan extra voorwaarden zullen moeten voldoen, waaronder de 1,5-meterafstandregel.
Organisatorisch krijgt het Poldertochtteam dat in de tijd die rest tot 6 september dit jaar niet goed voor elkaar. Daarnaast willen en kunnen ze die verantwoordelijkheid niet op zich nemen. De Poldertochtorganisatie werkt immers alleen met vrijwilligers en is tijdens de Poldertocht traditiegetrouw te gast op de akkers, weilanden en erven van boeren, akkerbouwers en andere landeigenaren. Ook vindt de organisatie het niet gepast om de sponsors, die de Poldertocht al tien jaar lang trouw ondersteunen, in deze moeilijke tijd om een financiële bijdrage te vragen. Dit alles overziend kon niet anders besloten worden dan de Poldertocht een jaar te verzetten.
Het goede nieuws is wel dat de organisatie nu ruim een jaar de tijd heeft om de 11e editie van de Poldertocht op 5 september 2021 tot een nog groter feest te maken dan de tochten in de voorgaande jaren. De organisatie kijkt er nu al naar uit om de ruim tweeduizend trouwe deelnemers dan weer met open armen te mogen ontvangen.

Meer berichten