Logo lissernieuws.nl
Maandagmiddag was het goed te doen in het smalste deel van Blokhuis.
Maandagmiddag was het goed te doen in het smalste deel van Blokhuis. (Foto: Ruth Eppink)

Hekken Blokhuis blijven zeker tot en met Pinksteren staan

Winkelend publiek blijkt zich vooral in het weekend moeilijk aan de 1,5 meter afstand te kunnen houden in winkelcentrum Blokhuis. Hoewel het zaterdag minder druk was dan de week ervoor (Moederdag), was het ook nu weer dringen. Sinds enkele weken staan daar nu dranghekken op het smalste deel en voorlopig blijven die daar nog staan.

Door Ruth Eppink

Volgens Eva Rusman van Stichting Lisse Marketing voelen mensen zich steeds vrijer om op pad te gaan door de dalende cijfers die het RIVM dagelijks bekendmaakt en door de versoepelde regels. "We merken dat steeds meer mensen naar het centrum komen en voor de ondernemers is dat ontzettend fijn. Het betekent echter ook dat we de drukte goed moeten managen zodat iedereen veilig het Dorpshart kan bezoeken en dan met name in de passage. De opstelling met de hekken is een tijdelijke oplossing om de drukte te structureren. Beveiligingsbedrijf ATC verzorgt de beveiliging tijdens de piekuren op vrijdagmiddag en zaterdag. De reacties vanuit het publiek zijn 80 procent ontzettend positief. Na een eventuele korte aanvulling hebben de overige 20 procent van de bezoekers ook begrip voor de situatie", zegt Rusman.

In samenwerking met Dorpshart Lisse, gemeente en centrummanagement is besloten om de hekken in ieder geval tot en met Pinksteren te laten staan. "We kijken wel naar vriendelijker alternatieven, zoals bloembakken of van die paaltjes zoals op Schiphol", geeft Rusman aan. En de winkeliers hopen op medewerking vanuit het publiek, zodat iedereen veilig kan winkelen. Dat betekent onder meer: geen fietsen mee Blokhuis in, houd je aan de regels en aanwijzingen van de beveiligers en vooral: gebruik je gezonde verstand.

Meer berichten