Logo lissernieuws.nl
Prins Herman de 2e en oud-prins René de 3e presenteerden de eerste editie.
Prins Herman de 2e en oud-prins René de 3e presenteerden de eerste editie. (Foto: pr)

Tweede Lissese Thuisbingo Gaapstokken

Carnavalsvereniging De Gaapstokken houdt zaterdagavond 30 mei de tweede editie van de Lissese Thuisbingo. De naam zegt het al: een bingoavond die deelnemers vanuit huis mee kunnen spelen.

De eerste editie van 9 mei was zo’n succes dat de vereniging tot een vervolg besloot. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten: voor deelnemers thuis is het een leuke avond en lokale ondernemers worden gesteund omdat alle prijzen voor de bingo en loterij daar gekocht worden. "We willen als vereniging iets terugdoen voor bedrijven die ons normaal gesproken een warm hart toedragen, maar nu door de coronacrisis hard worden geraakt", zegt de organisatie.

Ruim 700 deelnemers speelden op 9 mei mee tijdens de eerste editie mee van de Lissese Thuisbingo. De Gaapstokken trakteerde hen op een avondvullend programma met een bingo, een grote loterij en entertainment. Het geheel werd gepresenteerd door Prins Herman de 2e en oud-prins René de 3e. "Wij hebben enorm veel positieve reacties gehad en complimenten aan de vereniging voor dit initiatief. Tijdens de bingo stuurden deelnemers ook daadwerkelijk spraakberichten in met een zelf gezongen liedje in op het moment dat er een valse bingo was gemeld. En die lieten we uiteraard aan iedereen horen", meldt Robert Faas van De Gaapstokken desgevraagd. De livestream via de Facebookpagina van de carnavalsvereniging maakte het mogelijk om verzoeknummers aan te vragen toen de dj voor muziek zorgde. Reacties als 'Wat een feest' en 'Heerlijk keihard meezingen thuis' geven aan dat de stemming er goed in zat. "We hebben ook geleerd van de eerste editie", zegt Faas. "Deelnemers vonden de eerste ronde te lang duren. Daarom gaan we van vier naar drie rondes bingo én we stoppen met het versturen van getallen via Whatsapp. Zo wordt het tempo hoger, kunnen we meer ruimte geven aan de dj en meer prijzen weggeven in de loterij."

Andere kleine aanpassingen in de tweede editie van de Thuisbingo zijn dat iedereen nu twee loten in plaats van één lot ontvangt voor de loterij - een grotere winkans dus - en dat de avond een thema krijgt: Summer Houseparty. De vereniging roept mensen op om zowel hun woonkamer als hun outfit helemaal aan dit thema aan te passen en hiervan een foto in te sturen op 30 mei. De foto van het leukst versierde huis krijgt dezelfde avond nog een compleet gevulde hapjesbox van Mevrouw Kortekaas thuisbezorgd.

Om mee te doen aan de Lissese Thuisbingo dient men zich vooraf aan te melden via www.gaapstokken.nl (ook voor speluitleg/-regels). De kosten bedragen 10 euro per bingoset en na inschrijving en betaling ontvangt men de kaarten thuis op de mat. Inschrijven kan tot uiterlijk donderdag 28 mei 17.00 uur. Voor mensen buiten Lisse en Lisserbroek sluit de inschrijving op dinsdag 26 mei om 22.00 uur. De Lissese Thuisbingo staat gepland op zaterdag 30 mei, uitzending vanaf 19.00 uur via www.facebook.com/degaapstokken.

Meer berichten