NatuurBingo voor rondom het huis | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Ontdek de natuur in je tuin met de NatuurBingo.
Ontdek de natuur in je tuin met de NatuurBingo. (Foto: Gerke van der Hoef)

NatuurBingo voor rondom het huis

Om de natuur te ontdekken is het niet per se nodig om naar een natuurgebied te gaan. Er is ook natuur dichtbij huis. Om dat te ontdekken hebben de boswachters van Natuurmonumenten een Biodiversiteits-Bingo voor kinderen gemaakt.

Biodiversiteit betekent eigenlijk dat de natuur, dus planten, dieren, insecten en bomen, in evenwicht met elkaar leven en dat er daarbij voldoende variatie aan dieren, planten en bomen is.

Alles hangt met elkaar samen. Als er geen bomen zijn, zijn er geen nesten voor de vogels. Als er geen bloemen zijn, dan zijn er geen insecten.

Kinderen kunnen helpen om die samenhang sterker te maken. Hoe groener de tuin, hoe beter dat is voor de natuur. Met de natuurbingo kunnen ze alvast ontdekken wat er nu al leeft en wat er nog mist. Momenteel is het de ideale gelegenheid om een eigen tuin, balkon of buurt onder de loep te nemen. Om kinderen hier een handje bij te helpen hebben de boswachters van Natuurmonumenten een NatuurBingo gemaakt.

Als ze alle planten en dieren vinden, dan zijn ze al goed op weg naar een biodiverse omgeving. De NatuurBingo-kaart staat op www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop-natuurbingo..

Maak kans op een tuin make-over

Natuurmonumenten wil graag weten hoe groen de Nederlandse tuinen zijn. Zij heeft daarvoor een Nationaal Tuinonderzoek voor kinderen en volwassenen online staan. Alle deelnemers maken kans op een tuin make-over.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>