Afbeelding
Foto: pr

Stoomtrein Katwijk Leiden is weer open

Algemeen

In het weekend van 6 juni heeft Stoomtrein Katwijk Leiden de deuren weer geopend binnen de grenzen van de anderhalvemetermaatregelen. De kaarten moeten vooraf worden gereserveerd via de website. Het internetreserveringssysteem is inmiddels helemaal in werking en alle looproutes en procedures zijn uitgetest. Dit kindvriendelijke museum is nu coranaproof, zodat iedereen er veilig terecht kan.

Zolang de anderhalvemetermaatregel van kracht is, moeten de bezoekers vooraf kaartjes reserveren. Dan kan eenvoudig door hun website te bezoeken via de pagina “Tickets boeken”. Elk gezelschap (gezin/huishouden) krijgt in de trein een eigen privécoupé. Daarom hoeven de bezoekers geen mondkapjes te dragen. Het kopen van een kaartje aan het station is alleen mogelijk als er nog open plaatsen beschikbaar zijn.

Aangepaste dienstregeling
De dienstregeling is aangepast. Zo is de duur van het verblijf beperkt tot 1,5 uur waarvan een treinrit van 30 minuten en een uur voor het buitenterrein en het museum. Ook rijdt de dieseltrein met open-wagens voorlopig nog niet. Om deze reden krijgt u een euro korting op de normale toegangsprijs. Met uw bezoek doet u uw kinderen een groot plezier en helpt u dit museum, dat volledig wordt gerund door vrijwilligers, in deze moeilijke tijden.

Vertrektijden van de trein
De dieseltrein, voorlopig kan er nog niet met stoom worden gereden, vertrekt elk weekend vanaf 11.00 uur elk heel uur. De laatste trein vertrekt om 16.00 uur. Het museum is geopend tot 17.30 uur.

U vindt dit museum bij het Valkenburgse Meer aan de Jan Pellenbargweg 1 te Valkenburg (ZH). Gratis parkeren voor de deur. Meer informatie vindt u op de website www.stoomtreinkatwijkleiden.nl

Uit de krant