Lekker struinen door de duinen tijdens de zomeravondwandeling.
Lekker struinen door de duinen tijdens de zomeravondwandeling. Foto: pixabay

Zomeravondwandeling door de duinen van Berkheide

Algemeen

Het IVN regio Leiden houdt in samenwerking met Stichting Duinbehoud op woensdagavond 15 juli de tweede zomeravondwandeling van dit jaar door het prachtige duingebied Berkheide, gelegen tussen Katwijk en Wassenaar.

De wandeling start om 19.30 uur bij de Soefitempel aan de Zuidduinseweg 7, 2225 JS in Katwijk en duurt circa 2 uur. Diverse gidsen nemen u mee en vertellen onderweg over het oude zeedorpenlandschap met de kleine akkers en over andere sporen die in de loop der eeuwen achter zijn gelaten. Ontdek de bijzondere plantensoorten van dit cultuurrijke landschap en als u geluk heeft ziet u onderweg misschien wel een ree of een vos.

Vanwege het corona-virus worden per gids maximaal vier deelnemers meegenomen zodat we ons aan de 1,5 meter afstand kunnen houden. Dat heeft tot gevolg dat aanmelden verplicht is. Dat kan, het liefst per e-mail (h.doornebal@ziggo.nl), of per telefoon (0252-375160). Geef dan uw naam op en het aantal deelnemers dat meekomt. Advies: kom zo mogelijk op de fiets, er is parkeergeld verschuldigd als u met de auto komt. Neem een jas of trui mee, het kan ’s avonds al flink afkoelen. De wandelingen zijn gratis.

Uit de krant