Logo lissernieuws.nl
Ook voor de groepsfoto werd rekening gehouden met voldoende afstand van elkaar.
Ook voor de groepsfoto werd rekening gehouden met voldoende afstand van elkaar. (Foto: Sven van der Vlugt)

Lintjes eindelijk uitgereikt tijdens bijeenkomst in Floralis

Ze hebben er een aantal maanden op moeten wachten, maar dat werd vrijdagochtend beloond in Floralis: zeven inwoners van Lisse kregen eindelijk hun lintjes opgespeld.

Door Ruth Eppink

Vanwege de coronamaatregelen kon er slechts een beperkt aantal genodigden aanwezig zijn in de grote zaal van Floralis, waaronder de wethouders Kees van der Zwet, Jeanet van der Laan en Jolanda Langeveld. Alles werd echter vastgelegd op film, zodat de gedecoreerden er met hun naasten nog regelmatig naar kunnen kijken.
Burgemeester Spruit had elk van de gedecoreerden op 24 april al gebeld met de heugelijke mededeling. Dit jaar was het dus geen verrassing meer en hoefden de inwoners niet met een smoesje meegelokt te worden in hun beste jurk of pak. Toch was de ceremonie zoals elk jaar heel persoonlijk. Spruit sprak over alle zeven een mooi woordje over het vele vrijwilligerswerk dat zij verzetten. Het opspelden van de versierselen liet zij overigens over aan de partners van de gedecoreerden, vanwege de anderhalvemetermaatregel. Wie dat wilde kon nog een woord van dank uitspreken. Hieruit was duidelijk te vernemen hoe blij de inwoners zijn met hun lintje.

Het Oranjecomité Lisse nodigde alle gedecoreerden van 2020 uit om komend jaar tijdens Koningsdag de aubade bij te wonen. Dat kon dit jaar vanwege corona niet doorgaan. Na het maken van de groepsfoto toog iedereen weer huiswaarts.

De gedecoreerden
De zeven inwoners die dit jaar een lintje kregen, zijn mevrouw A.A. (Anneke) van Dijk-van der Spaa (73), de heer N.P.A. (Nico) Groen (75), de heer J. (Johannes) Hazelaar (69), de heer N.P. (Niek) Schriek (69), de heer P.C.M. (Peter) Slobbe (70), de heer W.P. (Wouter) Smit (69) en mevrouw A.M.C. (Ans) Trompert-van der Elst (76). Zij zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Een korte motivatie waarom deze inwoners een lintje hebben verdiend, vind je in dit artikel.

Meer berichten