Wat stonden we hier nog dicht op elkaar!
Wat stonden we hier nog dicht op elkaar! Foto: Esther Akerboom

Update HDV over feestweek eind september

Algemeen Feestweek

De Harddraverijvereniging Lisse en Omstreken geeft een update over de voorbereidingen op de feestweek eind september. Want dat er een feestweek komt, staat voor de HDV vast, of het nou linksom of rechtsom is. Niets doen is geen optie.

"Hoewel september nog ver weg is en er natuurlijk nog veel onduidelijk blijft, zijn er na de laatste persconferentie van Rutte ook wat dingen duidelijk geworden. De eis van anderhalvemeter afstand blijft en we gaan ervan uit dat die eis in september ook nog zal gelden. Een ‘Anderhalvemeter-Feestweek’ dus aan het einde van september.

Kermis en kortebaan
Misschien wel de twee belangrijkste pijlers van onze feestweek zijn de kermis en de kortebaandraverij. Allereerst de kermis: of er een kermis komt is nog onduidelijk. Maar de kermiswereld (en wij!) staan te trappelen om weer te beginnen nu duidelijk is geworden dat het weer mag, mits er natuurlijk aan de anderhalve meter kan worden voldaan. De gesprekken hierover zijn in volle gang. Als er een kermis komt, wordt het anders dan andere jaren, maar we hebben goede hoop dat er een (vorm van) kermis mogelijk is. Zodra we hier meer over weten maken we dit bekend.
Dan natuurlijk de kortebaan. Ook daar is nog veel onduidelijkheid over. De anderhalvemetermaatregel maakt een draverijmiddag complex. Bovendien staan de paarden al vele maanden stil. Er wordt gekeken naar alternatieve locaties of mogelijkheden. En ook hier geldt: later meer.

Motto: wat kan er wél
De afgelopen weken is er door alle HDV-medewerkers in de verschillende commissies fantastisch werk gedaan om te bekijken welke (nieuwe) evenementen binnen deze eis te passen zijn. Helaas betekent dit uiteraard ook dat verschillende evenementen niet door zullen gaan: het paviljoen (van o.a. Lisse Draaft Door) komt er bijvoorbeeld definitief niet. Maar veel kan er (op aangepaste wijze) wél! En dat is waar wij ons nu op richten. We hebben een ‘voorlopig pakket’ aan evenementen samengesteld die nog verder onder de loep zullen worden genomen. Eind juli zal hier meer over bekend worden. Maar je hoort het goed: een ‘pakket’ aan evenementen. Dat betekent dat we absoluut een mooie week gaan proberen te vullen.
Eind juli gaan we een definitief besluit nemen en de feestweek van 2020 vaststellen. Wij houden de moed erin en hopen dat jullie, lieve en gezellige Lissers, dat mét ons doen. Één ding is duidelijk: in de bijna 150 jaar traditie van de feestweek wordt de feestweek van 2020 absoluut een onvergetelijke!
Blijf gezond, geniet van een mooie zomer en jullie horen gauw van ons!"

Uit de krant