Om corona te bestrijden blijft een goede hygiëne belangrijk en een mondkapje wanneer je met het openbaar vervoer reist.
Om corona te bestrijden blijft een goede hygiëne belangrijk en een mondkapje wanneer je met het openbaar vervoer reist. Foto: pr

Opnieuw geen coronaclusters in Hollands Midden

Algemeen

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich aanmelden voor een coronatest via het landelijke nummer 0800-1202. In de week van 29 juni tot en met 5 juli zijn er 3314 coronatesten afgenomen in Hollands Midden. Hiervan is 0,5% positief getest, in totaal 18 personen. De GGD Hollands Midden is blij dat er opnieuw geen nieuwe coronaclusters zijn ontstaan.

Sinds 1 juni zijn 15.000 mensen in de regio getest op het coronavirus. Dit doen zij niet voor hun lol, maar voor de gezondheid van hun familie, vrienden en collega’s. De GGD Hollands Midden waardeert het dat mensen met klachten zich aanmelden voor de test.
Afgelopen week werden er in de teststraten, ziekenhuizen en verzorg- en verpleeghuizen samen in totaal 3314 testen afgenomen. Met een aantal van 18 positief geteste personen, is er een hele lichte stijging van 0,1% in het aantal positieve testen ten opzichte van vorige week.

Houd vol, ook in de zomer
Wij zijn blij dat nog steeds een heel laag percentage positief test. Ook in de zomerperiode roepen wij iedereen op zich goed aan de maatregelen te houden en je te laten testen als je klachten krijgt. Alleen samen krijgen we corona onder controle.
• Kijk op het dashboard Eengezonderhollandsmidden.nl voor de cijfers over corona in jouw gemeente.

Uit de krant