Laurens draagt het stokje letterlijk over aan Angela.
Laurens draagt het stokje letterlijk over aan Angela. Foto: pr

Nieuwe vice-voorzitter voor AV De Spartaan

Verenigingen Sport

Door het coronavirus is de officiële overdracht van vicevoorzitter Laurens van Schie aan Angela van der Lans bij AV De Spartaan langer uitgesteld dan de bedoeling was, maar het is er nu toch van gekomen. Laurens blikt terug en kijkt vooruit. 

“De Spartaan is een moderne, ambitieuze en duurzame vereniging. Duurzaam met betrekking tot de energiebesparende maatregelen en de vele zonnepanelen op het dak van de vernieuwde accommodatie én duurzaam vanwege de breedte van de atletieksport en de vele mogelijkheden om bij De Spartaan te sporten. Als vice-voorzitter heb ik mij de afgelopen zes jaar gericht op beleid, uitvoering, communicatie, samenhang en balans.”
Op de vernieuwbouw van de accommodatie kijkt hij met veel plezier en trots terug. Paul Stelder, voorzitter van De Spartaan, vindt dat hij daar zeker voor in het zonnetje gezet mag worden. “Mede onder zijn leiding heeft de grote verbouwing in 2015 t/m 2017 plaatsgevonden. Met name in de gesprekken met de gemeente heeft hij een belangrijke subsidie binnen kunnen halen, maar ook in de vormgeving en de integratie van het nieuwe en oude gedeelte heeft hij zijn stempel gedrukt.”
De vernieuwbouw was volgens Laurens een belangrijk punt van de ambities van De Spartaan. Twee andere essentiële onderdelen zijn het samenspel tussen jeugd-, wedstrijd- en recreatieatletiek en de inzet van vrijwilligers, van jong tot oud. “De Spartaan biedt atletiek, hardlopen, wandelen, trailrunning en krachttraining. We zijn daarmee aantrekkelijk voor een brede doelgroep in de gehele streek: we zijn een lifetimevereniging. We willen de jeugd in beweging krijgen en jong atletiektalent ontwikkelen tot nationaal niveau en de oudere leeftijdsgroep aan ons binden door looptrainingen en voor de oudste groep zelfs wandelen. Datzelfde geldt voor de inzet van vrijwilligers. De Spartaan heeft vele vrijwilligers. Velen doen dat jarenlang met grote inzet. Bij het zoeken naar nieuwe vrijwilligers spreken we mensen persoonlijk aan. Dat werkt goed. Zo heb ik ook mijn vervanger Angela van der Lans kunnen overtuigen om deze leuke, uitdagende vrijwilligersfunctie aan te gaan.”
Naast het werven is ook de samenwerking tussen de commissies een aandachtspunt voor het bestuur. “Samen moeten we het doen, en willen we het ook doen. Met name de jonge vrijwilligers zijn de toekomst”, aldus Laurens.

Uit de krant