De groep op het moment dat de eerste rit op het punt stond te beginnen. Als het aan de club ligt, neemt het aantal deelnemers nog toe.
De groep op het moment dat de eerste rit op het punt stond te beginnen. Als het aan de club ligt, neemt het aantal deelnemers nog toe. Foto: pr

Velocity Ladies Lisse eindelijk van start gegaan

Algemeen

De coronapandemie zorgde al voor drie maanden uitstel en de start van Velocity Ladies Lisse (een racefietsgroep voor meiden van alle leeftijden in alle niveaus) werd ook met een week vertraagd door storm en zware regen. Maar dinsdag 7 juli konden 18 enthousiaste meiden eindelijk de eerste rit maken.

Bij Giant Store Oppelaar aan de Kanaalstraat was de ontvangst met koffie en gebak en maakten ze kennis met elkaar. Manon Zuurmond, oprichter van Velocity Ladies Lisse, heette iedereen welkom. Zij was al eerder voorzitter van een meidenfietsgroep in Maastricht en is, na haar verhuizing naar Sassenheim, nu de motor achter Velocity Ladies Lisse. Daarna volgde, in de regen, een rit van 32 km, samengesteld door ritmeister Lideke van Rees Vellinga. De rit leidde langs de plaatsen waar de meeste fietsmeiden wonen: Lisse, Sassenheim, Oegstgeest, Warmond, Noordwijk en Noordwijkerhout (Amsterdam en Roelofarendsveen staan in de planning voor een volgende rit). De meiden reden in drie aparte groepen, elk met een eigen wegkapitein. Afstand houden tijdens de rit is wenselijk, zoals het RIVM dat voorschrijft.
Binnenkort begint de groep ook aan zaterdagritten, houd hiervoor de website velocityladies.nl/velocity-lisse in de gaten. Op het programma staan ook clinics en cursussen, zoals technisch leren fietsen en onderhoudsclinics. De eerste ritleidstercursus is al gegeven, binnenkort volgen er meer. Velocity Ladies Lisse staat open voor nieuwe leden, meld je gerust aan.

Uit de krant