Logo lissernieuws.nl
Foto: pexels.com

Update: 23 coronabesmettingen na cafébezoek Hillegom

In Hillegom is donderdag 16 juli bekend geworden dat meerdere personen besmet zijn geraakt met het coronavirus. De GGD Hollands Midden is bron- en contactonderzoek gestart. Inmiddels zijn 23 besmettingen aan het clusteronderzoek te linken.

Uit het onderzoek blijkt dat horecagelegenheid ‘De kleine Beurs’ in Hillegom een rol heeft gespeeld in de verspreiding van het coronavirus. De GGD verzoekt mensen die tussen woensdag 8 juli en donderdag 16 juli en specifiek op zaterdag 11 juli de horecagelegenheid hebben bezocht om maatregelen te nemen.
Mogelijk heeft het virus zich verspreid doordat mensen met milde klachten zich niet hebben laten testen en bijvoorbeeld zijn blijven werken. Het coronavirus is een verkoudheidsvirus en de symptomen kunnen dus naast ernstige klachten ook een verstopte neus, loopneus, keelpijn, niezen, etc. zijn. Het is belangrijk je ook bij deze klachten te laten testen.
De GGD Hollands Midden benadrukt dat testen van groot belang is om het virus onder controle te houden. Doe het niet alleen voor jezelf, maar ook voor de gezondheid van je familie, vrienden en collega’s.

Maatwerk op basis van contactonderzoek
De mensen die nu besmet zijn of in contact zijn geweest met een besmet persoon, hebben advies van de GGD gekregen om thuis te blijven of extra op de gezondheid te letten. De GGD spreekt met ieder besmet persoon om de contacten in kaart te brengen. Op basis van dit contactonderzoek bepalen we welke maatregelen familie, vrienden, werknemers, klanten, etc. moeten nemen. Dit is maatwerk. Als iedereen zich aan deze adviezen houdt, voorkomen we verdere verspreiding.

Enorm geschrokken
Omroep West sprak met caféuitbater Boy Hardeman van De Kleine Beurs, die zelf ook besmet is met het virus, evenals medewerkers. Hardeman is enorm geschrokken. "Mensen zijn klaar met corona, maar corona is nog niet klaar met ons", zei hij tegen Omroep West.
>> De meest recente cijfers over corona per gemeente kun je vinden op www.eengezonderhollandsmidden.nl.

Meer berichten