Logo lissernieuws.nl
In de natuurchallenge gingen de kinderen bijvoorbeeld op zoek naar iets wat lekker ruikt.
In de natuurchallenge gingen de kinderen bijvoorbeeld op zoek naar iets wat lekker ruikt. (Foto: pr)

Kinderen vermaken zich bij BSO-challenges van Skol

In de tweede week van de zomervakantie stonden er allerlei verschillende challenges op de planning bij de BSO’s van Skol Kinderopvang. 

Tijdens de vogelchallenge gingen wij de natuur in, op zoek naar vogels. Wij zagen veel verschillende soorten vogels en eenden voorbijkomen, zoals merels, koolmezen en meerkoeten. Sommige kinderen zagen er volgens eigen zeggen wel meer dan 300! Ook gingen wij in de natuur op zoek naar verschillende dingen, zoals ‘iets wat leeft’, ‘iets wat lekker ruikt’ en ‘iets wat rood is’, met de natuurchallenge.
Dan was er nog de fluisterchallenge. Alle kinderen zaten in een kring en een van hen bedacht een zin en fluisterde die zin in het oor van zijn linkerbuurman. Die fluisterde de zin op zijn beurt in het oor van zijn linkerbuurman. Zo ging het door tot de zin de hele kring rond geweest was. Het laatste kind in de kring sprak de zin hardop uit. Was dit dezelfde zin als aan het begin? Nee, dat was niet altijd het geval en dat zorgde juist voor veel hilariteit bij de kinderen.
De komende weken staan er nog veel meer leuke activiteiten op de planning. Ben je benieuwd? Neem een kijkje op www.skolkinderopvang.nl/vakantie.

Meer berichten