Logo lissernieuws.nl
Foto: pr

Hulp bij online Donorregistratie in de Bibliotheek Bollenstreek

De nieuwe Donorwet is per 1 juli 2020 in werking getreden. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar staat vanaf nu in het nieuwe Donorregister. Het is belangrijk om een keuze in te vullen. Dan weet familie, partner of vriend(in) of iemand na overlijden orgaan- en weefseldonor wil worden.

Wanneer iemand geen registratie in het Donorregister maakt, word je automatisch geregistreerd met ‘geen bezwaar’ tegen donatie van organen of weefsel. Of je donor wordt is een belangrijke keuze. Voor meer informatie en uitleg bij hoe je een keuze maakt kan je terecht bij de Bibliotheek Bollenstreek.
In verschillende vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek vindt in de maand augustus een workshop online Donorregistratie plaats. Hier kan iedereen die een werkend DigiD heeft terecht voor hulp bij het digitaal registreren in het donorregister. Tijdens de workshop wordt informatie gegeven over de keuzes die gemaakt kunnen worden en deelnemers maken een registratie aan in het Donorregister. Na afloop krijgen deelnemers een uitgebreide handleiding mee, zodat de keuze op een later moment eventueel aangepast kan worden. Per workshop zijn 8 plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl of bij de balie van de Bibliotheek Bollenstreek. Deelname kost € 5,- voor leden / € 7,50 voor niet-leden van Bibliotheek Bollenstreek.

DigiD
Deelnemers aan deze workshop hebben onder andere een eigen DigiD en wachtwoord nodig. Heb je nog geen DigiD, maar wil je wel graag leren werken met de digitale overheid? Dan kan men deelnemen aan de cursus Digisterker. Op www.bibliotheekbollenstreek.nl staat een compleet overzicht van alle digitale cursussen bij de Bibliotheek Bollenstreek.

Workshop Donorregistratie
De workshops Donorregistratie vinden plaats in de bibliotheek van:
· Noordwijk | dinsdag 18 augustus 19.30 – 21.30 uur
· Oegstgeest | donderdag 20 augustus 10.00 – 12.00 uur
· Sassenheim | maandag 24 augustus 10.00 – 12.00 uur
· Lisse | donderdag 27 augustus van 14.00 – 16.00 uur
Meer informatie is te vinden op de website van de Bibliotheek Bollenstreek www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Meer berichten