Logo lissernieuws.nl
Southwind Raptor won de finale van de kortebaandraverij 2019 in Lisse. Dit jaar vindt het event plaats in Duindigt.
Southwind Raptor won de finale van de kortebaandraverij 2019 in Lisse. Dit jaar vindt het event plaats in Duindigt. (Foto: pr)
Feestweek

Feestweek zonder kermis, maar met kortebaandraverij op Duindigt

De Harddraverijvereniging Lisse en omstreken heeft het rond: de feestweek. Het zal niet worden zoals we gewend zijn, maar gegeven de omstandigheden is er een waanzinnig programma opgezet met als klapstuk de kortebaandraverij.

Het bestuur van de HDV schrijft: "We gaan er met zijn allen nog iets van maken, deze feestweek 2020. Het wordt een week met rond de 50 evenementen, met als slotspektakel een alternatieve kortebaandraverij op Duindigt. In samenwerking met de kortebaanbond en NDR is dit geweldige alternatief in Wassenaar tot stand gekomen. De draverij wordt op de zandbaan verreden. Er is een totalisator en er kunnen rond de 700 mensen de draverij daar live volgen. Natuurlijk wordt een livestream opgezet, zodat iedere Lisser de draverij thuis, bij de vereniging of in de horeca via internet kan volgen. Via internet kun je vanzelfsprekend aan de totalisator meedoen. Een deel van de totalisatoromzet vloeit, zoals altijd, in onze verenigingskas en dat kunnen we goed gebruiken! Voor diegenen die naar Duindigt gaan is de toegang gratis. Lisse en de kortebaandraverij is een diepgewortelde traditie. Er is veel enthousiasme voor dit alternatief, ook bij pikeurs, trainers en eigenaren. Op 24 september laten we 'gespreid massaal' zien dat Lisse van haar kortebaan houdt.

In de commissies is fantastisch werk gedaan en zijn alle evenementen onder de loep genomen. Doorgelicht op het verantwoord kunnen organiseren, rekening houdend met de geldende richtlijnen voor horeca, sportverenigingen en evenementen in het algemeen. Veruit de meeste evenementen die we gaan organiseren maken gebruik van sport- en horeca-accommodaties. Waar het gaat om het aantal deelnemers beperken wij ons tot het aantal wat op dit moment wettelijk voor de betreffende accommodatie is toegestaan. Soms organiseren wij een evenement 2 keer op verschillende dagen om zodoende toch aan de verwachte vraag te kunnen voldoen. Er zijn een paar buitenevenementen, denk aan bijvoorbeeld de poldercross, die wij geheel zelf organiseren. Gegeven de omvangrijke buitenruimte kunnen wij ook deze evenementen organiseren en daarbij voldoende rekening houden met de 1,5-metereis. Helaas kan er niet altijd publiek aanwezig zijn. Er wordt hard gewerkt om het overzicht van de 50 evenementen op onze website beschikbaar te stellen. Ook werken we aan een elektronische versie van ons programma. Eind augustus is het gereed voor plaatsing op de website. De inschrijving- en betaling voor alle evenementen vindt plaats via internet. Zo kunnen we eenvoudig het maximaal aantal deelnemers per evenement regulieren en waarborgen. Gebleken is dat er volop interesse is van verenigingen, horeca, gemeente en derden om mee te werken er een succesvolle feestweek van te maken. Daar zijn we als bestuur uitermate blij mee!

Helaas zijn we als vereniging niet in staat om gegeven de omstandigheden een verantwoorde kermis te organiseren, deze komt er niet. De jaarmarkt gaat om die reden ook niet door. We hebben in de afgelopen maanden regelmatig afstemming gehad met de gemeente. De gemeente ondersteunt ons, maar we zijn er nog niet. We werken er hard aan om uiterlijk per 12 augustus de vergunningaanvraag inclusief bijbehorend coronaveiligheidsplan bij de gemeente in te dienen. Tijdens de uitvoering van de feestweek wordt van ons verwacht dat wij toezien op de naleving van de 1,5-metermaatregel. Wij gaan deelnemers en publiek hierover uitvoerig informeren, zowel voorafgaand aan de feestweek als bij de uitvoering van de evenementen. Dat gaan we doen via pers, website, social media en natuurlijk met borden en linten waar nodig.

De hierboven beschreven maatregelen zijn genomen op grond van de huidige zekerheden die we hebben. We houden alle ontwikkelingen in de gaten, en we houden de moed erin! We houden je vanzelfsprekend van nadere ontwikkelingen op de hoogte."

Meer berichten