De 100-jarige mevrouw Snaar en 
locoburgemeester Dennis Salman van Noordwijk.
De 100-jarige mevrouw Snaar en locoburgemeester Dennis Salman van Noordwijk. Foto: Ina Verblaauw

Co Snaar-Grimbergen viert 100ste verjaardag

Algemeen

Locoburgemeester Dennis Salman (Noordwijk) bezocht zondag 2 augustus Co Snaar-Grimbergen om haar namens de gemeente Noordwijk te feliciteren met haar 100ste verjaardag. In Restaurant De Heeren van Noortwyck werd dit gevierd met een high tea voor haar en haar naaste familieleden.

Door Ina Verblaauw

De jarige werd op 20 mei 1920 geboren in Lisse, De Engel. Daar heeft zij haar hele leven gewoond. Korte tijd was ze werkzaam als dienstmeisje, maar toen haar moeder bij een brand ernstig gewond raakte, werd ze naar huis gehaald om daar voor het huishouden te zorgen. Tot aan hun dood heeft ze voor haar ouders gezorgd. Op de kermis van Lisse tijdens het Hobahofeest leerde ze haar man kennen. Na hun trouwen in 1948 trok ook hij in bij haar ouders. Daar kregen ze hun vier kinderen. “Haar hele leven speelde zich af in De Engel”, aldus een dochter. “Mijn vader was werkzaam bij de NS en moeder zorgde voor ons en haar ouders.” Nadat de kinderen waren uitgevlogen, werden de kamers verhuurd aan leerlingen van de tuinbouwschool.

Co was tot ver in de 80 werkzaam als gastvrouw op De Keukenhof. Ook zong zij in het kerkkoor. Een auto hebben ze nooit gehad; busreizen door Europa zijn regelmatig gemaakt.
Inmiddels heeft mevrouw vijf kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Sinds drie jaar woont de hoogbejaarde Co in WZC Groot Hoogwaak.

Uit de krant