Zak en Tyler in de komische avonturenfilm The Peanut Butter Falcon.
Zak en Tyler in de komische avonturenfilm The Peanut Butter Falcon. Foto: Seth Johnson

Publieksfavoriet Leiden International Filmfestival bij Filmhuis Lisse

Cultuur

Het Filmhuis Lisse draait op dinsdag 25 augustus om 20.00 uur de Amerikaanse speelfilm: The Peanut Butter Falcon. De jonge Zak heeft het syndroom Down. Zijn droom is professioneel worstelaar worden! Op een dag loopt hij weg en ontmoet een reisgezel in de voortvluchtige Tyler. Samen beleven ze de wildste avonturen op een reis die hun leven voorgoed al veranderen. Een komische film met een groot hart.

De jonge Zak met het syndroom van Down heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden! Wanneer hij op een dag wegloopt uit het verpleegtehuis wil hij niks liever dan die droom waarmaken. Al snel ontmoet hij Tyler, die ook op de vlucht is. Als twee ongewone bondgenoten weten ze te ontsnappen en beleven ze de wildste avonturen. Ze overtuigen zelfs de aardige Eleanor, een medewerkster van het verpleegtehuis, om zich bij hen aan te sluiten op hun reis.
‘The Peanut Butter Falcon’ is een komische avonturenfilm met in de hoofdrollen Shia LaBeouf, Dakota Johnson, Zack Gottsagen, Thomas Haden Church en Bruce Dern. De cast is een belangrijk sterke kant van de film. Steracteur Shia LeBeouf zet een opmerkelijk naturel personage neer, maar de echte ster is nieuwkomer Zack Gottsagen. De rol is speciaal voor hem geschreven, nadat de regisseurs sterk onder de indruk van zijn talent raakten toen ze hem zagen op een kamp voor acteurs met een handicap. Hij overtuigt met een emotioneel overtuigend spel, waardoor het publiek hem wereldwijd in de armen sluit.
De film beleefde zijn wereldpremière tijdens het festival South by Southwest en won daar de publieksprijs in de sectie ‘Narrative Spotlight’. De film was ook publieksfavoriet op het Leiden International Filmfestival 2019.

Kaarten bestellen
De film wordt vertoond in Floralis (Floralisplein 69, bushalte Hyacinthenstraat). De zaal opent om 19.45 uur. Kaartjes zijn uitsluitend vooraf te koop via de website van Floralis voor € 7,=. Dit is exclusief € 0,50 reserveringskosten; ook wanneer men meer dan één kaartje koopt. De kassa van het Filmhuis Lisse is op de vertoningsavonden tot nader order gesloten. Er is ook geen pauze.

Uit de krant