Hoe is het gesteld met de ventilatiesystemen op de basisscholen in Lisse?
Hoe is het gesteld met de ventilatiesystemen op de basisscholen in Lisse? Foto: pixabay

CDA-fractie stelt schriftelijk vragen over ventilatiesystemen in scholen

Onderwijs

Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs & Media heeft aangegeven dat op veel scholen het ventilatiesysteem niet in orde is. Het RIVM benadrukt dat een goede ventilatie in de scholen van belang is voor een gezond binnenklimaat en ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus. Het was reden voor de Lisser CDA-fractie om het college van B en W hierover enkele vragen te stellen.

De fractie wil weten of het college in overleg met de schoolbesturen geïnventariseerd of de ventilatiesystemen van de schoolgebouwen in Lisse voldoen aan het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. Mocht dat niet het geval zijn, dan vraagt het CDA of dat alsnog gaat gebeuren. Als het college dit niet noodzakelijk vindt, dan wil de fractie graag weten waarom dit niet gebeurt.
Als er al wel een inventarisatie is gemaakt, dan is het CDA benieuwd naar de uitkomsten. De fractie wil eveneens weten welke maatregelen er voor het nieuwe schooljaar genomen worden, welke kosten daarmee gemoeid zijn en hoe de dekking daarvan is.
Het college van B en W heeft 30 dagen de tijd om de vragen te beantwoorden.

Uit de krant