Van links naar rechts: Niels Dekker, Peter Nederstigt en Clark van Veen. | Foto: pr
Van links naar rechts: Niels Dekker, Peter Nederstigt en Clark van Veen. | Foto: pr Foto: pr

Judopak Peter Nederstigt gaat na 40 jaar in de kast

Sport

HILLEGOM • Na dik 40 jaar judo binnen zijn sportschool draagt Peter Nederstigt zijn judoafdeling over aan Judoschool Ukemi uit Lisse. "Ik heb een echt judohart", zegt Nederstigt, "het liefst geef ik judoles tot mijn 80e. Maar ik kan helaas niet mijn sportschool runnen en daarnaast met dezelfde passie judolessen verzorgen voor de jeugd."

Peter Nederstigt (61) blijft bij zijn standpunt: "Judo is, zeker voor kinderen, de mooiste sport die er is! Het biedt naast het spel zoveel meer voor een kind, denk aan respect, ontwikkelen van de motoriek." Vanaf 18 augustus start Judoschool Ukemi uit Lisse officieel met de judolessen in Hillegom, in het pand van Sportplaza. "In de sportschool zijn wij, na de afgelopen periode met corona, flink bezig geweest met bezinning. Zo ben ik toch tot de conclusie gekomen dat het gewoon tijd is om het stokje over te dragen. Ik geef de judoafdeling door aan de volgende generatie, de jongens van Ukemi hebben ook jaren bij mij judolessen gegeven, dus ik heb er alle vertrouwen in dat dit in goede banen geleid wordt."

Samenwerking

Helemaal uit beeld verdwijnt Nederstigt niet: "De judolessen blijven natuurlijk binnen de muren van Sportplaza! Ik kan dus nog steeds het schouwspel van dichtbij meemaken. De mannen van Ukemi organiseren naast judolessen nog diverse andere activiteiten voor de jeugd, iets wat onze judoafdeling nodig heeft. De samenwerking geeft dus mogelijkheden voor beide partijen." Nederstigt zijn judopak verdwijnt voor nu in de kast, maar gelukkig niet helemaal onderin.

Uit de krant