Logo lissernieuws.nl
Dit jaar ook twee thema-deelnemers: de bieb en het Fioretti College. | Foto: Arie in 't Veld
Dit jaar ook twee thema-deelnemers: de bieb en het Fioretti College. | Foto: Arie in 't Veld (Foto: A.in 't Veld)

Open (Leer)Monumentendag

Veertien kleurrijke monumenten in Lisse openen zaterdag 12 september hun deuren voor het publiek. Binnen de huidige regelgeving van de overheid heeft het Comité Open Monumentendag Lisse kans gezien om toch een bescheiden programma aan te bieden op deze dag.

Het thema van dit jaar is ‘Leermonument’: Over elk monument valt wel wat te leren, alle opengestelde monumenten zullen dit jaar dan ook leermonumenten zijn!

Naast monumenten zijn er ook twee thema-deelnemers geopend:

Het Fioretti-college en de Bibliotheek. Alle deelnemers zijn gratis toegankelijk.

Ook De Oude School en de voormalige Rijkstuinbouwschool zijn op deze dag open. Een unieke kans om hier even binnen te kijken. Op veel plaatsen zijn muzikale optredens in diverse stijlen. In de kerken worden de orgels bespeeld en in Museum de Zwarte Tulp is de tentoonstelling ‘400 jaar Mayflower – Planten van Pilgrims’.

Van griffel tot Ipad

De molenaar is aanwezig om tekst en uitleg te geven bij de Zemelpoldermolen en ook allerlei presentaties in Floralis ontbreken dit jaar niet. Voor een bezoek aan ’t Huys Dever of een rondleiding in kasteel Keukenhof is wel reservering nodig via de sites van de locaties. Vereniging Oud Lisse geeft in de Vergulde Zwaan een overzicht van het onderwijs door de jaren heen: ‘Van griffel tot iPad’.

Meer informatie over tijden en locaties kunt u vinden in de flyer die een week voor Open Monumentendag is af te halen bij de VVV, of op de dag zelf bij één van de Monumentendag deelnemers.

Bezoekers dienen zich te houden aan de genomen bezoekmaatregelen en looproutes in de panden. De deelnemers zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Tot besluit van de Open Monumentendag geeft organist Cor de Vries traditiegetrouw een concert in de Sint-Agathakerk, aanvang 16.00 uur, toegang gratis.

Op het Frans-romantische Adema-orgel van de Sint-Agathakerk in Lisse zal hij een feestelijk programma ten gehore brengen. Iedereen is uitgenodigd om te komen luisteren.

Lees het hele bericht op de servicepagina achter in deze krant.

Meer berichten