Logo lissernieuws.nl
De Koning in gesprek met coördinator bron- en contactonderzoek. | Foto: Ed Hölscher.
De Koning in gesprek met coördinator bron- en contactonderzoek. | Foto: Ed Hölscher.

Koning bezoekt GGD Hollands Midden

regio • Zijne Majesteit de Koning was vorige week op werkbezoek bij de GGD Hollands Midden. Hij bezocht een teststraat en de afdeling die verantwoordelijk is voor het bron- en contactonderzoek. Ook sprak hij met een tweetal bron- en contactonderzoekers, twee artsen en de directeur.

Tijdens het werkbezoek werden verschillende dilemma’s besproken, zoals de impact die de ziekte, isolatie en/of quarantaine heeft op het dagelijks leven van mensen. GGD-medewerkers schipperen elke dag met het belang van de individuele burger ten opzichte van het belang voor de volksgezondheid.

Steeds meer nauwe contacten

Dit dilemma is keer op keer voelbaar op het moment dat een GGD-medewerker telefonisch contact heeft met een burger over maatregelen die nodig zijn voor het tegengaan van de verspreiding van corona. De Koning heeft dit eveneens zelf tijdens het bezoek aan de telefoon kunnen ervaren.


De GGD merkt dat mensen steeds meer nauwe contacten hebben. Al deze nauwe contacten moeten 10 dagen in quarantaine wanneer iemand besmet is en door de GGD gemonitord worden. Dit heeft grote impact. "We zien dat het voor iedereen steeds moeilijker wordt om zich na zo’n lange tijd nog aan de maatregelen te houden en willen benadrukken dat we er met zijn allen ook wat voor terug krijgen: een zo normaal mogelijke samenleving. Dus houd vol!"

Het afgelopen halfjaar is veel werk verzet en de GGD waardeert het dat de Koning hier oog voor heeft.

Met de GGD zijn maatregelen getroffen om het bezoek volgens de geldende coronamaatregelen te kunnen laten plaatsvinden.

Meer berichten