Logo lissernieuws.nl
<p>Nog even geduld, want de heropening van het zwembad rond 1 oktober is vertraagd door legionella.</p>

Nog even geduld, want de heropening van het zwembad rond 1 oktober is vertraagd door legionella.

(Foto: pr)

Voorlopig nog niet zwemmen in De Waterkanten

Zwembad De Waterkanten opent later dan gepland. Bij de herstelwerkzaamheden van de baden zijn complicaties opgetreden en is legionella geconstateerd in een aantal toestellen. Hierdoor wordt de opening vertraagd. 

Op dit moment wordt hard gewerkt om het zwembad alsnog zo spoedig mogelijk te openen. De nieuwe openingsdatum wordt binnenkort bekendgemaakt.
Het zit zwembad De Waterkanten dit jaar niet mee. Eerst moest het bad dicht vanwege de lockdown, vervolgens moest het vanaf 19 juli weer dicht, omdat er herstelwerkzaamheden gedaan moesten worden. Dit kon niet tijdens de lockdown omdat toen de onderhandelingen over die werkzaamheden nog liepen. De verwachting was dat het zwembad rond 1 oktober weer open zou gaan, maar dit is door de ontdekking van legionella dus niet mogelijk.
Tijdens de laatste werkzaamheden zijn complicaties opgetreden bij het waterdicht maken van het wedstrijdbad. In het bad is eerder een zwak punt gevonden nadat het bad met water is gevuld. Deze complicatie heeft meer hersteltijd nodig dan verwacht. Daarnaast is recent legionella geconstateerd op een aantal toestellen in het recreatiebad, waaronder de glijbaan, waterslang, waterval en een paddenstoel. Deze twee punten worden op dit moment opgelost. Het testen van de waterkwaliteit neemt ruim een week in beslag.
Wethouder Jeanet van der Laan geeft aan dat zij teleurgesteld is over het uitstel, maar wil ook haar verantwoordelijkheid nemen om het zwemmen op een veilige wijze te laten plaatsvinden.

Meer berichten