Logo lissernieuws.nl
Presentatoren Herman Schneider en René van der Heijden van de Lissese Thuisbingo.
Presentatoren Herman Schneider en René van der Heijden van de Lissese Thuisbingo. (Foto: pr)

Gaapstokken teleurgesteld: geen toestemming voor Lissese Thuisbingo

Het lukte Carnavalsvereniging De Gaapstokken eerder dit jaar, en midden in de eerste coronagolf, tot twee keer toe een leuke activiteit voor leden en inwoners te organiseren. Met de ‘Lissese Thuisbingo’ zorgde de vereniging voor een uniek evenement dat live werd uitgezonden via Facebook en waarbij deelnemers veilig vanuit huis konden meespelen. De opbrengst van de Lissese Thuisbingo kwam ten goede aan Lissese ondernemers. Daarmee wilde men lokale ondernemers in moeilijke tijden steunen. Deze week hebben De Gaapstokken te horen gekregen dat er geen toestemming wordt verleend voor een derde editie, dit ondanks de nieuwe strengere maatregelen rondom corona in onze regio.

De onzekerheid rondom het coronavirus heeft er al voor gezorgd dat het bestuur van De Gaapstokken heeft moeten besluiten om komend seizoen geen traditioneel carnaval te vieren. Om zich toch in te blijven zetten voor inwoners van Lisse wilde de vereniging daarom voor een derde keer een Thuisbingo organiseren. Helaas heeft de vereniging van de gemeente en de Kansspelautoriteit te horen gekregen dat het organiseren van onlinebingo’s niet langer is toegestaan. De vereniging betreurt dit ten zeerste. Vooral omdat zij met de Lissese Thuisbingo een veilige thuisactiviteit kunnen organiseren en met de opbrengsten lokale ondernemers een steuntje in de rug kunnen geven door daar de prijzen te kopen. Tot 1 juli werd het organiseren van een onlinebingo door de Kansspelautoriteit gedoogd, mede door de uitbraak van corona. Toen in juni versoepelingen werden aangekondigd en er weer meer mensen bijeen mochten komen, is de Kansspelautoriteit weer strenger geworden.
De vereniging hoopt van harte dat de Kansspelautoriteit haar beleid voor niet-commerciële kansspelen wil herzien. Zeker nu er in de regio opnieuw strengere maatregelen rondom corona zijn. Stilzitten is voor de vereniging geen optie en er wordt op dit moment volop nagedacht over mogelijke andere activiteiten die online kunnen worden gespeeld. Meer informatie is te vinden op www.gaapstokken.nl en www.facebook.com/degaapstokken

Meer berichten