Afbeelding
Foto: pr

Cursus Voluit leven: acceptatie en aanvaarding van psychische pijn

Algemeen

Klachten, ontstaan door psychische pijn, belemmeren ons en staan geluk in de weg. Daarom doen we er van alles aan om deze gevoelens niet te ervaren en er vanaf te komen. Wetenschappelijk onderzoek laat echter zien dat deze houding het psychisch leed juist kan versterken en iemand steeds minder flexibel maakt. De training Voluit leven gaat uit van acceptatie en en aanvaarding van de psychische pijn.

De cursus is bedoeld voor volwassenen die last hebben van bijvoorbeeld gespannenheid, somberheid, angst, vermoeidheid, pijn, een gevoel van leegte, verslavingsgedrag en/of zelfkritiek. In de training wordt onder andere gebruikgemaakt van mindfulness- en ACT (Acceptance & Commitment Therapy) technieken. Om voldoende van de training te kunnen profiteren is het belangrijk dat er regelmatig en zelfstandig met de aangeboden stof en opdrachten wordt gewerkt.

Wat leer je?
In de training leert men onder meer wat waardevol is; hoe eigen waarden als kompas in het leven gebruikt kunnen worden; wat psychisch leed veroorzaakt; milder te worden naar negatieve emoties of pijn; minder in onbewuste patronen te leven door opmerkzaamheid, waardoor keuzevrijheid ontstaat; het verschil tussen ‘doen’ en ‘zijn’; hoe men kan bijdragen aan een bevredigender leven en minder te oordelen over zichzelf en anderen.

Acht bijeenkomsten
De training bestaat uit 8 bijeenkomsten, steeds op dinsdagmiddag van 15.00 tot 17 uur, bij Medisch Centrum Lisse (Nassaustraat 31b). De bijeenkomsten zijn op 13, 20, 27 oktober (3), 17, 24 november, 1, 8 december 2020. De groep bestaat uit maximaal 6 personen. De kosten bedragen € 28,50 voor materiaal, inclusief boek en cd. Deze kan men contant betalen, bij aanvang van de eerste les. Een telefonisch kennismakingsgesprek gaat vooraf aan de training. Inschrijven (onder vermelding van: deelname aan de training Voluit leven en voorzien van uw naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer) geschiedt per e-mail: info@welzijnskompas.nl of telefonisch 0252-757100 (op werkdagen tussen 09.00-12.30 uur).

Uit de krant