Logo lissernieuws.nl
<p>De ondertekening van de aannemingsovereenkomst FC Lisse, gemeente Lisse en de aannemers Den Dubbelden en Vink Installatie Groep.</p>

De ondertekening van de aannemingsovereenkomst FC Lisse, gemeente Lisse en de aannemers Den Dubbelden en Vink Installatie Groep.

(Foto: Sven van der Vlugt)

Aannemers nieuwbouw Ter Specke bekend

Met de ondertekening van het contract met de aannemers Den Dubbelden en Vink Installatie Groep, kan het project ‘Ter Specke’ verder worden uitgewerkt. Deze aannemers kwamen als beste naar voren na een aanbestedingstraject.

Maandag 5 oktober hebben FC Lisse en gemeente Lisse de aannemingsovereenkomsten getekend met de aannemers die de nieuwe trainingshal Ter Specke en de accommodatie van FC Lisse zullen realiseren. Den Dubbelden uit Noordwijk zal de bouwkundige werkzaamheden uitvoeren. Vink Installatie Groep uit Roelofarendsveen realiseert de gebouwinstallaties.

Multifunctioneel gebruik
In de achterliggende periode hebben gemeente Lisse en FC Lisse in nauwe samenwerking het ontwerp uitgewerkt voor de nieuwe trainingshal en het nieuwe onderkomen voor FC Lisse. De accommodatie van FC Lisse bestaat uit een kantine, businessruimte en kleedkamers. Ook de buitenschoolse opvang SKOL en een sportschool worden hier ondergebracht. De trainingshal en de accommodatie van FC Lisse wordt onderling verbonden met een entreegebied, waarin voorzieningen zijn opgenomen die gemeenschappelijk gebruikt kunnen worden.

‘Samen apart’ in één gebouw
We zetten een heel efficiënt gebouw neer”, zegt projectleider André Stuit van de gemeente. “De gemeentelijke trainingshal en de accommodatie van FC Lisse versterken elkaars aanwezigheid. Tegelijkertijd beperken we de ruimtebehoefte doordat we bijvoorbeeld maar één entreegebied hoeven te maken en toiletgroepen gemeenschappelijk gebruikt kunnen worden. Verder maakt de opzet van het gebouw het mogelijk dat de gemeente en FC Lisse ieder voor zich eigenaar worden van hun eigen accommodatie. Dat was een belangrijke voorwaarde die de gemeenteraad heeft gesteld bij het beschikbaar stellen van het geld. ‘Samen apart’ is het motto geworden, waarmee we deze nieuwbouw realiseren.”

Toekomstbestendig
De trainingshal zal straks energieneutraal zijn door energiezuinige installaties, goede isolatie en zonnepanelen op het dak. En voor de toekomst wordt de hal geschikt gemaakt voor bewegingsonderwijs. 

Vervolg
De bouw start begin volgend jaar. De oplevering is half 2022 gepland. Binnenkort start het bouwrijp maken. De gemeente blijft ondertussen in gesprek met verenigingen die de sporthal zullen gebruiken. Na de oplevering van de nieuwbouw zal ook de parkeerplaats opnieuw worden ingericht en uitgebreid.

Meer berichten