Logo lissernieuws.nl
HomeFlex, Katwijk.
HomeFlex, Katwijk. (Foto: pr)

GreenportLIVE over goed werkgeverschap

Greenport Duin- en Bollenstreek houdt op 22 oktober GreenportLIVE over goed werkgeverschap in een lokale context. De organisatie houdt deze bijeenkomst bij HomeFlex in Katwijk, wat haar betreft een voorbeeldlocatie voor huisvesting van arbeidsmigranten. 

Onder goed werkgeverschap wordt een aantal wettelijke plichten verstaan. Maar de basis ligt in het willen zorgen voor de mensen die voor je werken. Je investeert in die mensen, zodat je ze duurzaam aan je kunt binden. Je zorgt voor een passend salaris en een goede balans tussen privé en werkomstandigheden. En je biedt een veilige werkomgeving. En wanneer wij over arbeidsmigranten spreken, gaat goed werkgeverschap ook over goede huisvesting. Voor dat laatste hebben werkgevers de (lokale) overheid hard nodig. Die gaan immers over de woonprogramma’s waarin de woningen per doelgroep over een gemeente worden verdeeld. Op het creëren van tijdelijke huisvesting komt steeds meer druk te staan. Ingewikkelde ambtelijke en politieke discussies leiden tot vertraging en uiteindelijk tot een economisch risico voor het sierteeltcluster. Tijd om samen haalbare oplossingen te kiezen én te realiseren.

Op 22 oktober vindt een rondleiding in en gesprek over HomeFlex plaats. Verder heeft Greenport Rob Baan, tuinbouwondernemer van het jaar, bereid gevonden zijn geheimen over goed werkgeverschap met de deelnemers te delen. Tot slot wil Greenport graag het gesprek tussen gemeente en de ondernemers uit het bollencomplex faciliteren aan de hand van uitdagende stellingen. “Graag nodigen wij lokale bestuurders, politici en ambtenaren uit om in gesprek te gaan met ondernemers uit het sierteeltcluster.
Ga jij dit gesprek met ons aan? Meld je dan alvast aan!”

Programma
GreenportLIVE: Bloeiend werkgeverschap op 22 oktober 2020
Tijd: 15.00-18.00 uur
Locatie: HomeFlex, Katwijk

15.00 uur Ontvangst
15.15 uur Rondleiding (in kleine groepen) door woonlocatie HomeFlex
15.45 uur Inhoudelijk programma: Gerard Mostert - Gemeente Katwijk/Greenport, Bert Verheij - HomeFlex, Rob Baan - Koppert Cress, Paneldiscussie
17.15 uur Netwerkmoment
18.00 uur Einde
Aanmelden verplicht, maximaal 30 deelnemers in verband met Covid-19-maatregelen.

Meer berichten