Ambassadeur Pete Hoekstra en Keukenhof-directeur Bart Siemerink planten American Dream-tulpenbollen.
Ambassadeur Pete Hoekstra en Keukenhof-directeur Bart Siemerink planten American Dream-tulpenbollen. Foto: pr

VS-ambassadeur plant ‘American Dream’ in Keukenhof

Algemeen Keukenhof

Pete Hoekstra, ambassadeur van de Verenigde Staten, heeft samen met Keukenhof-directeur Bart Siemerink tulpenbollen geplant met de toepasselijke naam ‘American Dream’. Zij kijken daarmee samen vooruit naar een bloeiend voorjaar van 2021 waarin bezoekers weer naar het park kunnen komen.

Jaarlijks brengen veel Amerikanen een bezoek aan Keukenhof. Het is de vraag of dat volgend jaar ook mogelijk is. Dat hangt af van de ontwikkelingen van het coronavirus en de eventuele reisbeperkingen. Ambassadeur Hoekstra en zijn vrouw zijn liefhebbers van Keukenhof en vaste bezoekers aan het park. “Mijn vrouw en ik zouden afgelopen voorjaar bijna iedere week wel gasten uit de VS ontvangen, die er allemaal erg naar uitkeken om naar Keukenhof te gaan”, geeft Hoekstra aan. “Helaas is het anders gelopen, maar ik hoop dat ze komend voorjaar alsnog kunnen komen. Dan zullen wij trots de American Dream-tulpen laten zien die we vandaag hebben helpen planten.”

Keukenhof verwacht voor volgend jaar dat de bezoekers vooral uit Nederland, Duitsland en België komen. “We kijken er naar uit dat we in 2021 weer bezoekers kunnen ontvangen in Keukenhof”, geeft Siemerink aan. In 2019 kwamen ruim 150.000 bezoekers vanuit de Verenigde Staten. We hopen hen snel weer te mogen begroeten in het park.”

Keukenhof is in 2021 geopend van 20 maart tot en met 9 mei.

Uit de krant