Logo lissernieuws.nl
Wie moeite heeft met het installeren van de Coronamelder op zijn mobiel, kan hulp vragen bij de bieb.
Wie moeite heeft met het installeren van de Coronamelder op zijn mobiel, kan hulp vragen bij de bieb. (Foto: website coronamelder)
COVID-19

Bibliotheken helpen bij installeren CoronaMelder-app

Al meer dan 3,2 miljoen mensen hebben de CoronaMelder-app gedownload. De app informeert je als je mogelijk bent besmet met het coronavirus. Zo kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet.

Als je het installeren van de app lastig vindt, kun je in de meeste bibliotheken hulp krijgen. Ook kun je de DigiHulplijn 0800-1508 bellen. Zo kan iedereen met een geschikte telefoon CoronaMelder downloaden. Het gebruik van de app is altijd vrijwillig.

Hoe werkt CoronaMelder? De app stuurt je een melding als je langer dan 15 minuten dicht bij iemand in de buurt bent geweest die later het coronavirus blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker die je niet kent. Als je een melding hebt ontvangen, lees je in de app welke maatregelen je kan nemen en of je je kan laten testen. Want je kunt het coronavirus al doorgeven voordat je je ziek voelt. In de meeste Nederlandse gemeentes zijn er bibliotheken die hulp bieden bij het installeren van CoronaMelder. Kijk op www.bibliotheekbollenstreek.nl/.

Meer berichten