Logo lissernieuws.nl
<p>Vrienden-bestuurslid Jacolien van der Valk overhandigde onlangs op Kwekerij Veelzorg de prijs aan Robin Young.</p>

Vrienden-bestuurslid Jacolien van der Valk overhandigde onlangs op Kwekerij Veelzorg de prijs aan Robin Young.

(Foto: pr)

Twee winnaars bij fotowedstrijd Vrienden Oud Hillegom

De fotowedstrijd ‘Mijn favoriete Hillegomse gebouw’ van Stichting Vrienden van Oud Hillegom heeft twee winnaars opgeleverd. De foto’s De Groene Bollenschuur van oud naar nieuw van Robin Young en ’t Hof in de bloemen van Gerard van der Post ontvingen allebei de hoogste score en dus is er een ex aequo in de 9e wedstrijd voor de Frans Out-galerij.

Voor beide winnaars lieten de Vrienden een afdruk van hun foto uitvergroten en voorzien van een fraaie lijst. Vrienden-bestuurslid Jacolien van der Valk overhandigde onlangs op Kwekerij Veelzorg de prijs aan Robin Young. Gerard van der Post is tijdelijk niet mobiel vanwege een blessure en hij ontvangt zijn ingelijste foto op een later moment. Vanwege het coronaprotocol waren slechts weinigen daarvan getuige, maar via de media kan toch iedereen ervan meegenieten.
De Groene Bollenschuur is een geliefd onderwerp van lokale fotografen – zo won Tony Whelan de allereerste fotowedstijd voor de Frans Out-galerij met de bollenschuur als achtergrond voor zijn “sneetje brood”. Robin Young en Tony Whelan zijn in het dagelijks leven collega’s en Robin vindt het leuk dat zij nu beiden een plekje hebben in de digitale fotogalerij op www.vriendenvanoudhillegom.nl onder Publicaties.

Frans Out-galerij
De stichting heeft de Frans Out-galerij opgericht ter nagedachtenis aan diens eerste voorzitter Frans Out. Op die manier wil de stichting graag zijn bijdrage aan het erfgoed van Hillegom levend houden. De volgende opdracht voor de Frans Out-galerij is “Een mooi Hillegoms najaar” en foto’s kunnen worden ingestuurd tot 1 januari naar e-mailadres frans.out.galerij@gmail.com.

Jubileum
Stichting Vrienden van Oud Hillegom viert dit jaar haar 30-jarig jubileum. Helaas kan momenteel geen bezoek worden ontvangen op Kwekerij Veelzorg, waar de stichting zetelt. Vragen over de lokale geschiedenis, stamboomonderzoek of donateurschap kunnen via e-mail worden gesteld (info@vriendenvanoudhillegom.nl).

Meer berichten