Duurzame mondkapjes voor zes stichtingen via de HLT Uitdaging
Logo lissernieuws.nl
<p>Vlnr: Petra Duijnhoven (Fietsmaatjes Teylingen), Erik Don (Maregroep), Joop den Blanken (Fietsmaatjes Hillegom/Lisse), Wallat Habash (Maregroep).</p>

Vlnr: Petra Duijnhoven (Fietsmaatjes Teylingen), Erik Don (Maregroep), Joop den Blanken (Fietsmaatjes Hillegom/Lisse), Wallat Habash (Maregroep).

(Foto: pr)

Duurzame mondkapjes voor zes stichtingen via de HLT Uitdaging

Vertegenwoordigers van de stichtingen Fietsmaatjes Hillegom/Lisse, Vrienden van Oud Hillegom, Volksuniversiteit Lisse, Volksuniversiteit Hillegom, Fietsmaatjes Teylingen en Blijles Bollenstreek waren op 10 november om 16.30 uur op gepaste afstand aanwezig bij de Maregroep in Voorhout. Elke organisatie nam er een pakketje mondkapjes in ontvangst.

De variatie aan vrijwilligerswerk dat de stichtingen bieden, draagt bij aan betekenisvolle ontmoeting, beweging, ontplooiing/educatie en het kunnen blijven omzien naar elkaar. Juist nu, in de coronacrisis met (sociale) restricties is dat van groot belang om eenzaamheid en isolatie te voorkomen. De Maregroep heeft intern een naaiatelier opgezet met als eerste concrete product: duurzame (wasbare) mondkapjes en bewaarzakjes. Als maatschappelijk betrokken partner van de HLT Uitdaging bood de Maregroep aan om ruim 200 mondkapjes beschikbaar te stellen aan verenigingen of stichtingen die zich vrijwillig inzetten voor anderen. Hiermee draagt de match bij aan mogelijkheden voor de vrijwilligers om toch op veilige en verantwoorde wijze contact te kunnen houden met anderen en hiermee hun mooie waardevolle werk voort te kunnen zetten.

Meer berichten