Afbeelding
Foto: pr

Vijf auto’s in beslag genomen op bedrijventerrein Meer en Duin

Algemeen 112

Na onderzoek van diverse overheidspartners zijn donderdagmiddag vijf auto’s in beslag genomen bij een bedrijf op bedrijventerrein Meer en Duin in Lisse. Reden van de inbeslagname is een openstaande, invorderbare belastingschuld. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

De inbeslagname volgde op een breed onderzoek van diverse overheidspartners, onder wie de gemeente, politie, Belastingdienst en Omgevingsdienst. Zij werken intensief samen om misstanden en ondermijning te voorkomen. Ondermijning betekent dat criminelen uit de onderwereld gebruik maken van diensten van onze samenleving (de bovenwereld). Daardoor raken deze twee werelden met elkaar verweven. Criminelen kunnen hiermee druk uitoefenen op de samenleving en misbruik maken van mensen of voorzieningen. Uiteraard wil de overheid dit zoveel mogelijk voorkomen.

Schouder aan schouder
De buurgemeenten Lisse, Hillegom en Teylingen staan schouder aan schouder met de politie en het openbaar ministerie. Ook andere partners, zoals de Belastingdienst, zijn betrokken. We sluiten hiermee aan op de landelijke aanpak tegen ondermijning. Doel is een omgeving te creëren waarin (georganiseerde) criminaliteit geen kans heeft. Zo houden we onze gemeenten veilig.

Uit de krant