Het nijntje-mozaïek bestaat uit ruim 2000 hyacinten.
Het nijntje-mozaïek bestaat uit ruim 2000 hyacinten. Foto: Laurens Lindhout

Keukenhof plant nijntje-mozaïek voor viering 65e verjaardag

Algemeen Keukenhof

Nijntje blijft voor altijd jong, maar bestaat dit jaar al 65 jaar. Om deze verjaardag te vieren, plant Keukenhof een groot nijntje-bloemenmozaïek. Tom Schreuder, commercieel manager bij Keukenhof, plantte samen met Mariella Ostendorf, manager special projects bij Mercis, de eerste bollen van het mozaïek.

“Keukenhof is een internationale bloemententoonstelling met bezoekers uit alle landen. Ook nijntje is wereldwijd bekend en past goed bij Keukenhof”, aldus Schreuder. Het konijntje heeft een speciale plek in het park. Zo is er een nijntje-huisje en een nijntje-speeltuin naast het poffertjeshuis. In de lente komt daar een groot nijntje-bloemenmozaïek bij. Hierin zijn ruim 2.000 hyacinten verwerkt. Een bloemenperk om in het voorjaar naar uit te kijken.  

Speelplezier
Naast het mozaïek heeft nijntje ook nog een eigen tulp. En zij is niet de enige. Rond het mozaïek staan straks ook de tulpen van Pinocchio, Roodkapje, Sesamstraat en Spongebob. Er is in Keukenhof voor kinderen meer te doen dan genieten van de geuren en kleuren van de bloemen. Centraal in het park liggen de kinderboerderij, een doolhof en een speeltuin waar ze kunnen klimmen en zwieren aan de kabelbaan. En met de speurtocht worden kinderen echte tulpenexperts. Daarmee is Keukenhof een leuk en leerzaam dagje uit voor jong en oud.
Keukenhof is in 2021 geopend van 20 maart tot en met 9 mei.

Uit de krant