Verspreiding corona regio Hollands Midden week 52
Logo lissernieuws.nl
Foto: pixabay

Verspreiding corona regio Hollands Midden week 52

In de week van 21 tot 27 december zijn 20.025 personen getest in de coronateststraten. Hiervan bleek 13,4% corona te hebben. In onze teststraten en commerciële teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen samen testten 3.466 personen uit Hollands Midden positief op corona. Afgelopen week overleden 28 personen aan de gevolgen van het coronavirus. 

504 personen uit Lisse hebben in week 52 een coronatest ondergaan. Bij 97 mensen bleek de test positief. Er zijn afgelopen week geen ziekenhuisopnames gemeld van coronapatiënten uit Lisse. Wel zijn 2 inwoners aan COVID-19 overleden.
In totaal telt Lisse sinds de uitbraak van het virus 977 officiële coronabesmettingen; 20 personen werden opgenomen in het ziekenhuis en 8 personen overleden aan de gevolgen van corona.

Zorginstellingen in de regio
Het aantal besmettingen in Hollands Midden is min of meer gelijk gebleven. Met ruim meer dan 250 besmettingen per dag zitten we in de regio nog steeds op het niveau ‘zeer ernstig’. Het virus krijgt nog steeds de kans om zich te verspreiden. Op dit moment zien we veel besmettingen binnen zorginstellingen. Precies de plek waar kwetsbaren wonen die het meeste risico lopen op een ernstige verloop van de ziekte en op overlijden. En de plek waar de zorgmedewerkers op hun tandvlees lopen. Help hen, houd je aan de maatregelen.

Begin 2021 gezond en wel
Uit onze bron- en contactonderzoeken en ook uit de gedragsonderzoeken blijkt nog steeds dat mensen met klachten toch bij elkaar op bezoek gaan en soms zelfs gaan werken. We houden, samen met onze collega’s in de zorg, ons hart vast: heeft het virus met kerst de kans gekregen om zich verder te verspreiden en wat betekent dit voor de jaarwisseling? Heb je klachten zoals bijvoorbeeld een loopneus of een kuchje, adviseren we je met klem te gaan testen, niet op bezoek te gaan en ook geen bezoek te ontvangen. Zorg dat je een ander niet besmet. Iedereen wil 2021 goed beginnen, jij toch ook?

Voor de jaarwisseling nog even laten testen
Voor de kerstdagen wilden veel mensen zich laten testen. Een goede gedachte, als je klachten hebt dan wil je het risico niet nemen om met de feestdagen anderen te besmetten. Ook voor de jaarwisseling staan we in onze teststraten voor je klaar. Maar pas op, een negatieve uitslag (geen corona) betekent nog steeds dat je je aan de maatregelen moet houden. De uitslag is een momentopname en geeft geen garantie voor de dag/ dagen erna. Het blijft van belang om anderhalve meter afstand te houden, veelvuldig je handen te wassen en visite te beperken.
Heb je geen klachten en wil je je laten testen, dan moeten we je helaas teleurstellen. Het wordt door ons wel geadviseerd als je contact hebt gehad met een besmet persoon. Je wordt dan uitgenodigd door de GGD om je 5 dagen na het contact te laten testen of je krijgt een melding van de CoronaMelder-app. Zo kunnen we er als GGD voor zorgen dat je met de juiste test getest worden. Dit moet namelijk de meest gevoelige PCR-test zijn en niet een zogenoemde sneltest.

Coronacijfers per gemeente
Benieuwd naar de coronacijfers in uw gemeente? Kijk dan op www.eengezonderhollandsmidden.nl.

Meer berichten