Poolse supermarkt Lisse ook te linken aan gedupeerde eigenaar Tilburgse winkel
Logo lissernieuws.nl
Het pand aan de Kapelstraat waar tegenwoordig de Poolse supermarkt Warszawa in zit.
Het pand aan de Kapelstraat waar tegenwoordig de Poolse supermarkt Warszawa in zit. (Foto: Google Maps)

Poolse supermarkt Lisse ook te linken aan gedupeerde eigenaar Tilburgse winkel

De eigenaar van de Poolse supermarkt in Tilburg waar op 4 januari een verwoestende explosie plaatsvond, blijkt ook Poolse supers te bezitten in Naaldwijk en Lisse. Dit meldt Omroep West.

Het gaat in het Lissese geval om Warszawa Lisse Polski Sklep i Piekarnia aan de Kapelstraat. Op de website van Omroep West is te lezen dat de Koerdische Mahamad Mahmoed niet in zijn eentje eigenaar is van de winkels. Er blijkt ook een holding in Rijswijk te zijn die deels eigenaar is. De holding telt in totaal elf supermarkten, waarvan een groot deel Pools assortiment heeft.
Om het nog ingewikkelder te maken zijn de winkels in Naaldwijk en Lisse daarnaast voor een deel eigendom van een Rotterdams bedrijf, dat nog eens drie zaken in de regio Rijnmond bezit, stelt de nieuwssite.

Reeks explosies
In december vonden explosies plaats bij drie Poolse supermarkten in respectievelijk Heeswijk-Dinther, Aalsmeer en Beverwijk (twee keer). Er zijn nu vier explosies geweest bij een winkel van de familie Mahmoed en eentje bij een Poolse winkel die niet van hen is. Mahmoed gaf tegenover RTL Nieuws aan niets te snappen van de aanslagen.  

Meer berichten