Iconische zomereik is geveld, hout wordt hergebruikt
Logo lissernieuws.nl
<p>De eik op het fietspad aan de Stationsweg was maandagochtend vroeg gekapt.</p>

De eik op het fietspad aan de Stationsweg was maandagochtend vroeg gekapt.

(Foto: Ruth Eppink)

Iconische zomereik is geveld, hout wordt hergebruikt

De zomereik midden op het fietspad aan de Stationsweg, nabij Kasteel Keukenhof en het LAM, is niet meer. Afgelopen maandag is hij in de vroege ochtend gekapt. Hiervoor werden het fietspad en één rijstrook afgesloten. 

De plek waar de eik stond was gemarkeerd met rood-wit afzetlint. De boom ligt in een aantal stukken aan de kant in het gras, de blauwe verkeersborden met de witte pijl nog duidelijk zichtbaar. Volgens de gemeente komt er een andere boom elders aan de Stationsweg. En met het hout van de gekapte boom wordt iets moois gemaakt. 

Voorkeur uitspreken
Inwoners van Lisse mogen daarover hun voorkeur uitspreken aan de hand van drie keuzes: een uilenbankje, drie narcissen of een pauw (zie de foto’s: uilenbankje boven, links de pauw, rechts de narcissen).

De keuze kan gemaakt worden via de website van de gemeente Lisse, op Facebook en via e-mail: gemeente@lisse.nl. Een brief sturen of bij de gemeente afgeven mag natuurlijk ook. De uitslag wordt eind van deze maand bekendgemaakt, waarna de kunstenaar Thomas Weijenberg aan de slag kan.
Wethouder Kees van der Zwet is benieuwd welke keus er wordt gemaakt. “Ik heb natuurlijk zelf een voorkeur, maar ik laat dit graag aan de inwoners van Lisse over. We zullen dit niet bij elke te kappen boom doen, maar deze zomereik is echt wel bijzonder geweest.”

Meer berichten