Verenigingsman Kees van Ruiten overleden
Logo lissernieuws.nl
Kees van Ruiten.
Kees van Ruiten. (Foto: pr)

Verenigingsman Kees van Ruiten overleden

Geheel onverwacht is op 31 december 2020 Kees van Ruiten overleden. Hij was voor veel verenigingen van onschatbare waarde.

Kees van Ruiten was een verenigingsman in hart en nieren. Zo was hij mede-oprichter en oud-voorzitter van carnavalsvereniging De Gaapstokken. Het bestuur geeft aan dat Van Ruiten heel veel voor de vereniging betekent heeft en ze belooft hem dat ze ervoor zal zorgen dat veel mensen in Lisse nog heel lang van carnaval kunnen genieten.

De Spartaan
Ook bij Atletiekvereniging de Spartaan zal het nooit meer hetzelfde zijn zonder Van Ruiten, die in 2010 tot Lid van Verdienste werd benoemd. Hij heeft bij de Spartaan in de afgelopen decennia veel (bestuurs)functies vervuld, waaronder die van voorzitter. In de jaren 80 was hij een fervent langeafstandsloper, iets waar hij mee moest stoppen toen zijn knieën en heupen niet meer wilden. Hij zat nog altijd in de organisatie van de Ter Specke Loop en hield zich daarnaast bezig met het onderhoud van de baan. Hij zal ontzettend gemist worden, meldt het bestuur.

HDV
Bij HDV Lisse & omstreken was Van Ruiten eveneens veel te vinden. De vereniging meldt: “Kees was jarenlang betrokken bij de technische commissie en speciaal bij het opbouwen van onze kortebaan. Dat deed hij met veel plezier en nauwkeurigheid. Wij gaan zijn kennis, inbreng en gezelligheid missen.”

Les boules fleuries
Van Ruiten was een fervent petanquespeler. Dat deed hij met veel plezier bij Les boules fleuries. Ook voor deze vereniging komt zijn overlijden als een schok. Van Ruiten is er bestuurslid geweest, lid van de technische commissie en coach van het eerste team.
Kees van Ruiten is 72 jaar geworden. Vanwege de coronamaatregelen heeft de uitvaart in besloten kring plaatsgevonden.

Meer berichten