Hoe ziet deze melkstal er over een jaar uit?
Hoe ziet deze melkstal er over een jaar uit? Foto: pr

Herenboerderij Leimuiden bijna van start

Duurzaam & Groen

Vanaf 1819 zwaaide de familie van Egmond de scepter over de Vriezekoop Noord 4 in Leimuiden. Zij hadden voornamelijk melkvee en schapen. 202 jaar later mogen Herenboeren het stokje overnemen.

Het blijft een beetje een familiebedrijf, want de Herenboerderij is eigendom van tenminste 200 families. De Herenboeren Leimuiden gaan er, samen met een boer, een kleinschalig duurzaam gemengd bedrijf van maken zonder melkvee.

Grip op eten
Samen duurzaam voedsel produceren. Dat is waar Herenboeren Leimuiden voor staat. Weer grip krijgen op ons eten; gezond, lokaal en lekker voedsel voor een goede prijs. Voedsel dat eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur. Herenboeren Leimuiden geloven dat we dit samen waar kunnen maken. Op 24 december 2020 sloot de eerste familie zich aan als lid bij Herenboeren Leimuiden en nu, een maand verder, zijn het 189 families. Rond de 200 families/huishoudens kunnen meedoen, dus er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Wil je meedoen, wees er dan snel bij. Misschien wil je vooraf eerst nog wat meer informatie. Kijk dan op de website www.herenboerengroenehart.nl of meld je aan voor een online-informatieavond op woensdag- en vrijdagavond of zondagmiddag via herenboerengroenehart.nl/agenda.

Uit de krant