Maak kennis met de genomineerden van de Vrijwilligersprijzen Lisse
Logo lissernieuws.nl
Vrijwilliger ben je zelden in je eentje. Samen met anderen zet je je in voor de gemeenschap. Iets voor jou?
Vrijwilliger ben je zelden in je eentje. Samen met anderen zet je je in voor de gemeenschap. Iets voor jou? (Foto: Pixabay)

Maak kennis met de genomineerden van de Vrijwilligersprijzen Lisse

De gemeente Lisse kent jaarlijks vrijwilligersprijzen toe. Momenteel zijn er zes genomineerden, drie personen en drie groepen maken kans op een van de prijzen. Later dit jaar krijgen zij de prijs uitgereikt. Maak nu alvast kennis met de genomineerden.

Dit zijn de drie genomineerden voor een individuele vrijwilligersprijs.
·         Ashley Schoone: vrijwilliger bij allerlei tiener- en jeugdactiviteiten van WelzijnsKwartier. Zij is blij met de nominatie en ziet dit echt als mooie waardering voor het vrijwilligerswerk.
·         Mariet Baaij: vrijwilliger bij Buurthuis Salvatori. Ze is actief in het kookteam en als coördinator van activiteiten. “Ik doe het vanuit het principe dat je mensen helpt.”
·         Franz van Sluis: onder andere organisator van ‘Wandel je fit’, de wandelgroep in Lisse. Franz geniet zelf enorm van de wandelingen en vindt het fijn dat hij mensen op deze manier in beweging krijgt. Het gezellige praatje onderweg is ook belangrijk.

Groepsprijs
Dit zijn de drie genomineerden voor de groepsprijs.
·         Stichting Fietsmaatje: een actieve club vrijwilligers die met de duofiets op pad gaat met mensen met een beperking. “Fantastisch dat we zijn genomineerd. Dit betekent waarschijnlijk dat we in Lisse zijn gespot op onze duofietsen.”
·         RTV De Bollenstreek: de vrijwilligers van de ren- en toervereniging, die zich inzetten voor het reilen en zeilen van de vereniging. “Er loopt een heel legertje actieve mensen rond bij de club. Het streelt wel dat we genomineerd zijn.”
·         Hospice Duin- en Bollenstreek: de vrijwilligers zorgen ervoor dat mensen een zo goed mogelijke laatste levensfase hebben. Hoewel het hospice in Sassenheim is gevestigd, is deze organisatie van grote betekenis voor de Lissese gemeenschap en zijn hier ook vrijwilligers uit Lisse actief. Zij hopen dat hun nominatie mensen stimuleert om eens binnen te lopen en zelf vrijwilliger te worden voor het hospice.

Kom meer te weten over deze vrijwilligers
In de komende weken plaatst de gemeente als blijk van waardering portretten van de vrijwilligers in de Gemeenteberichten in LisserNieuws en op www.lisse.nl. Ook via de socialmediakanalen komt u de genomineerden tegen. 2021 is bovendien het Jaar van de Vrijwilliger, een mooi moment om extra aandacht te vragen voor vrijwilligerswerk. De Keukenhof is met ingang van dit jaar sponsor van de vrijwilligersprijzen. 

Inwoners nomineren, de adviescommissie draagt voor en het college besluit
Jaarlijks kent de gemeente Lisse de vrijwilligersprijzen toe aan een persoon en een groep die zich langdurig belangeloos of op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de Lissese gemeenschap. Inwoners van Lisse konden tot en met half november mensen nomineren voor de prijzen. Een adviescommissie, die bestaat uit vrijwilligers uit de Lissese gemeenschap, heeft de nominaties besproken. Deze commissie draagt de winnaars voor aan het college van Lisse. Het college neemt het definitieve besluit over de winnaars van de vrijwilligersprijzen.

Er zijn altijd vrijwilligers nodig
Ook vrijwilliger worden? Neem contact op met WelzijnsKompas via info@welzijnskompas.nl of bel 0252- 757 100 en informeer naar de mogelijkheden.

Meer berichten