De jonge Hillegomse in actie.
De jonge Hillegomse in actie. Foto: Erik van Leeuwen

Suus Altorf (16) van AV de Spartaan pakt brons op NK indoor 800 m

Verenigingen Sport

De Hillegomse Suus Altorf heeft zondag bij de Nederlandse kampioenschappen indoor atletiek in de topsporthal Omnisport in Apeldoorn verrassend een bronzen medaille gewonnen op de 800 m bij de senior vrouwen. Ze finishte achter Bregje Sloot (2e) en Britt Ummels (1e) die binnenkort meedoen aan het EK indoor in Polen.

De pas 16 jarige atlete van AV de Spartaan uit Lisse presteerde daarmee optimaal. Zaterdag in de series liep ze met 2:08:92 al de limiet voor de Europese kampioenschappen onder 18 (U18) die in augustus in Rieti, Italie worden gehouden. Ze plaatse zich daarmee verrassend voor de finale op zondag. In de finale scherpte ze haar tijd zelfs aan naar 2:08:76 Dit was een verbetering van haar pr met bijna 3 seconden. Suus bevestigde hiermee wederom haar talent, in 2020 werd ze Nederlands Kampioen op de 400 m horden U18 en pakte ze een vierde plaats bij de 800 m voor senior vrouwen bij de Gouden Spike in Leiden.