Logo lissernieuws.nl
Foto: Pixabay
COVID-19

Fors meer personen getest in teststraten Hollands Midden

In de week van 15 tot 21 februari zijn 11.602 personen getest in de coronateststraten. Dat is 39% meer dan vorige week. In totaal testte 9,4% positief, een daling in vergelijking met vorige week. Omdat er veel meer getest is, maar het percentage positieven is afgenomen lijkt het erop dat er een daling is ingezet. 

In de commerciële teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen samen testten 1278 personen uit Hollands Midden positief op corona. Afgelopen week overleden 20 personen uit onze regio aan de gevolgen van het coronavirus.
De trend in Hollands Midden is daarmee anders dan landelijk, waar het RIVM momenteel juist spreekt van een derde golf. Landelijk zijn bijna 30.000 personen positief getest, een stijging van bijna 19 procent met de week ervoor. Het aantal mensen dat zich liet testen nam overigens ook fors toe.  

Lisse
In week 8 zijn 267 personen uit Lisse getest op corona. 13 van hen testten positief. Er was die week ook 1 ziekenhuisopname van iemand uit Lisse.

Vaccinaties
In totaal zijn er 25.516 mensen uit Hollands Midden gevaccineerd. Afgelopen week zijn er in onze regio 9614 mensen gevaccineerd. Daarvan kwamen 6168 mensen voor een eerste en 2821 mensen voor een tweede vaccinatieprik.

Problemen vaccinatieafspraken Leiden opgelost
Afgelopen week hoorde de GGD Hollands Midden dat sommige 80+’ers niet in Leiden terecht konden voor hun vaccinatieafspraak. Mensen die belden kregen te horen dat er de komende twee maanden geen plek zou zijn. Dat bericht klopt niet. De GGD heeft ontdekt dat er een fout in het afsprakensysteem stond. Deze fout is inmiddels hersteld. Hierdoor is het weer mogelijk om in Leiden gevaccineerd te worden.
Heeft u een vaccinatieafspraak staan in een andere stad dan Leiden, maar wilt u toch graag in Leiden gevaccineerd worden? Dan kunt u contact met de GGD opnemen via het telefoonnummer dat in uw uitnodigingsbrief staat. U geeft dan aan dat u uw afspraak graag om wilt plannen naar Leiden. Dit geldt zowel voor uw eerste als uw tweede vaccinatieafspraak.

Vertraging landelijke levering AstaZeneca-vaccin
AstraZeneca heeft het leveringsschema aangepast. Dat betekent dat Nederland in week 8 en 9 minder vaccins ontvangt dan vooraf verwacht. Bent u zorgmedewerker en heeft u een uitnodigingsbrief ontvangen? Dan kunt u wel gewoon bellen voor een afspraak, maar uw afspraak wordt dan ingepland vanaf week 10. Bestaande vaccinatieafspraken gaan door, maar worden mogelijk anders ingepland. De betrokken personen ontvangen hierover persoonlijk bericht.  

Inspectie op bezoek 
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft op 9 februari een bezoek gebracht aan de vaccinatielocatie in Leiden. De Inspectie is tot de volgende conclusie gekomen: “Het gehele proces van binnenkomst tot vertrek van de cliënten is goed doordacht en er is continue aandacht voor de vraag of het nog ergens beter kan. Tijdens het bezoek heeft de IGJ geen aandachtspunten gezien voor de bezochte locatie. De IGJ wil de GGD Hollands Midden hiermee complimenteren.”

Coronacijfers per gemeente
Benieuwd naar de coronacijfers in uw gemeente? Kijk dan opwww.eengezonderhollandsmidden.nl.

Meer berichten