Dankzij compensatie vanuit de gemeente en de provincie, sluit Filmhuis Lisse het jaar 2020 zonder verlies af.
Dankzij compensatie vanuit de gemeente en de provincie, sluit Filmhuis Lisse het jaar 2020 zonder verlies af. Foto: pr

Filmhuis Lisse hoeft reservefonds niet aan te spreken

Algemeen Kort nieuws

LISSE • Hoewel de voorstellingen van het Filmhuis Lisse opnieuw verzet moesten worden, heeft FHL ook goed nieuws te melden.

Voorzitter Sjoerd Heeringa geeft aan dat het Filmhuis Lisse van de gemeente Lisse en de provincie Zuid-Holland een compensatie heeft gekregen voor het verlies dat het afgelopen jaar dreigde op te lopen. “Vorig jaar om deze tijd dachten we de winst van 2019 nog te kunnen evenaren. Halverwege 2020 hebben we die verwachting, tijdens de uitgestelde Algemene Ledenvergadering, moeten bijstellen met een enorm verlies.
Door bezuinigingen, minder inkomsten (maximaal 2x 30 bezoekers) en extra uitgaven (dubbele voorstellingen is dubbele zaalhuur) hebben het verlies maar deels kunnen beperken. Dankzij de coronacompensaties van de gemeente en de provincie hebben we het afgelopen jaar nu zonder verlies kunnen afsluiten! Wat er dit jaar gaat gebeuren, weten we natuurlijk niet maar we hoeven nu gelukkig niet het reservefonds aan te spreken”, aldus Heeringa. Het reservefonds is bedoeld voor vervanging van de apparatuur die nog nog even stilstaat.

Uit de krant