De welzijnsadviseurs komen overal waar men behoefte heeft aan advies op het gebied van wonen, zorg en welzijn.
De welzijnsadviseurs komen overal waar men behoefte heeft aan advies op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Foto: Pexels.com

Op stap met de welzijnsadviseur, ook in coronatijd

Zorg & Welzijn

De welzijnsadviseurs van WelzijnsKompas bieden ook nu tijdens de coronatijd hulp en advies voor allerlei vragen op het gebied van welzijn, wonen en zorg.

De klant kan volgens de richtlijnen van het RIVM worden uitgenodigd op kantoor. Wanneer het niet mogelijk is om op kantoor te komen, dan wordt het gesprek bij de klant thuis gehouden.
Een voorbeeld uit de praktijk: Zo kwam de welzijnsadviseur met een meneer in contact die al jaren voor zijn zieke vrouw zorgt en zelf te horen heeft gekregen dat hij ongeneselijk ziek is. Hij maakt zich zorgen hoe het nu verder moet met zijn vrouw als hij niet meer voor haar kan zorgen. De welzijnsadviseur gaat op huisbezoek en maakt bespreekbaar wat dit bericht met de meneer zelf doet. Heeft hij daar ondersteuning bij nodig? Bijvoorbeeld aanpassingen in de woning, verpleging, hulp in de huishouding of psychische ondersteuning?
Daarnaast wordt de zorg voor zijn vrouw besproken. Wat zijn de opties voor mevrouw als haar man haar niet meer kan verzorgen? Na enkele gesprekken geeft zij aan dat zij dan graag opgenomen wordt in een verzorgingshuis. De aanvraag hiervoor wordt gedaan en dit geeft meneer wat lucht. Hij weet nu dat er goed voor zijn vrouw gezorgd gaat worden wanneer hij dit zelf niet meer kan. Meneer maakt voor zichzelf de keuze voor begeleiding via het Adamashuis.
Kortom, de welzijnsadviseur denkt mee en helpt een ieder de weg te wijzen waar dat nodig is. Iedereen maakt natuurlijk zelf uit wat het beste bij hem of haar past.

Neem gerust contact met de welzijnsadviseurs op
Bij behoefte aan een gesprek met één van onze welzijnsadviseurs, kan er contact worden opgenomen. Inoek Post voor de gemeente Lisse:  i.post@welzijnskompas.nl, Bertine Westerhoven voor de gemeente Hillegom:  b.westerhoven@welzijnskompas.nl of Carmen van Wort, c.vanwort@welzijnskompas.nl.

Uit de krant