Afbeelding
Foto: pr

Opschoondag wordt Lisserbroekse Opschoonweek

Duurzaam & Groen

“Maak van je dagelijkse wandeling eens een opschoon-ommetje.” Dat is de oproep van de werkgroep Duurzaam van Lisserbroek SamenMeer, die de landelijke Opschoondag van 20 maart oprekt tot een Lisserbroekse Opschoonweek.

Elk jaar maakt in Lisserbroek een grote groep vrijwilligers de omgeving vrij van zwerfafval tijdens de landelijke Opschoondag. Dit jaar kan het opruimen vanwege Corona niet gezamenlijk gebeuren. Daarom is de dag opgerekt tot de Lisserbroekse Opschoonweek: van 19 tot en met 26 maart kan iedereen op een zelfgekozen moment de eigen buurt een stukje schoner maken. Wie coronaproof rommel wil rapen, wandelt alleen, met één ander persoon of met huisgenoten. Een checklist om het veilig te doen is te vinden bij de preventiemaatregelen op de website supportervanschoon.nl.

Gratis handschoenen
Omdat het afval nu niet centraal wordt ingezameld, is het handig om zelf een vuilniszak mee te nemen en die te ‘doneren’ in de eigen afvalcontainer. Het is sterk aan te raden om handschoenen te gebruiken, bijvoorbeeld voor het oprapen van rondslingerende mondkapjes. Lisserbroekers kunnen van 19 t/m 24 maart gratis handschoenen afhalen door een berichtje op Facebook te sturen aan @lilynieuwenhuizen.

Prullenbak
De werkgroep Duurzaam van Lisserbroek SamenMeer hoopt dat afval steeds vaker terechtkomt waar het hoort: in de prullenbak. Zo kan het bovendien als grondstof dienen voor nieuwe producten. Tot die tijd kan een extra opschoon-ommetje nooit kwaad.

Uit de krant