Scholeksters in het weiland.
Scholeksters in het weiland. Foto: Jan Schouten

Boerenlandpaden tijdelijk gesloten voor wandelaars

Duurzaam & Groen

De lente is in aantocht en dat betekent ook dat de weidevogels terugkomen in Nederland en plekken zoeken in de weilanden om hun jongen groot te brengen. Om verstoring te voorkomen, sluiten de Boerenlandpaden vanaf 15 maart. 

Boerenlandpaden liggen in het landelijk gebied rondom Leiderdorp, Zoetermeer, Zoeterwoude en Hazerswoude. De gemarkeerde wandelroutes hebben verschillende afstanden en lopen dwars door de weilanden van leden van agrarisch collectief De Groene Klaver. Wandelaars kunnen hierdoor de polder ervaren in optima forma. Vanaf 15 maart sluiten de wandelroutes om zo de weidevogels de kans te geven hun eieren ongestoord uit te broeden en hun jongen groot te brengen.
Vanaf 15 juni kunnen de wandelschoenen uit het vet en zijn wandelaars weer welkom op de boerenlandpaden. Meer informatie over de boerenlandpaden is te vinden op www.degroeneklaver.nl

Over De Groene Klaver
De Groene Klaver is een coöperatie van boeren, tuinders en bollenkwekers, die zich inzet voor natuur en landschap in het agrarisch buitengebied om de steden Leiden en Alphen aan den Rijn en met aan de randen Den Haag, Zoetermeer en Katwijk. Een prachtig gebied met verrassende natuur- en landschapstypes. Langs de kust strandwallen, landgoederen en bollengebied, meer landinwaarts de veenweidegebieden, de kleigronden en het plassengebied.

Uit de krant