Keukenhof tijdens het seizoen 2020, zonder publiek in het park. De directie en alle medewerkers hopen dat ze dit jaar, weliswaar later dan anders, toch bezoek mogen ontvangen.
Keukenhof tijdens het seizoen 2020, zonder publiek in het park. De directie en alle medewerkers hopen dat ze dit jaar, weliswaar later dan anders, toch bezoek mogen ontvangen. Foto: Keukenhof

Keukenhof niet open op 20 maart

Algemeen Keukenhof

Keukenhof was er helemaal klaar voor, maar heeft gehoord dat ze geen toestemming krijgt om op 20 maart te deuren voor bezoekers te openen.

Op de website meldt het park: Nederland verkeert nog steeds in een lockdown als gevolg van het coronavirus. De afgelopen weken hebben wij alle voorbereidingen getroffen om Keukenhof te kunnen openen. Wij hebben veel overleg gevoerd met de verschillende overheidsinstanties omdat we ervan overtuigd zijn dat het bloemenpark veilig open kan gaan en dat we daar veel bezoekers een plezier mee doen. Helaas is ons vandaag (10 maart, redactie) gemeld dat Keukenhof geen toestemming krijgt om op 20 maart te openen voor publiek.
Dit is een enorme teleurstelling voor iedereen die bij Keukenhof betrokken is en een jaar lang heeft gewerkt aan de voorbereiding.
Zodra het mogelijk is om wel open te gaan, zal Keukenhof dat doen. Wij zijn er klaar voor om op een verantwoorde en veilige manier bezoekers te ontvangen in een prachtig bloeiend lentepark. Natuurlijk ziet u Keukenhof de komende periode veel op tv en social media. We hopen u later dit seizoen te ontmoeten in Keukenhof.

Uit de krant