Kun jij wat steun gebruiken voor een groen initiatief dat ook voor sociale betrokkenheid zorgt? Vraag een voucher aan!
Kun jij wat steun gebruiken voor een groen initiatief dat ook voor sociale betrokkenheid zorgt? Vraag een voucher aan! Foto: pr

Van dromen naar uitvoeren: vouchers als bijdrage aan groene vrijwilligersprojecten

Duurzaam & Groen

In vrijwilligersland, maar ook onder grondbezitters is er vaak geen gebrek aan dromen en ideeën. Wel aan geld om plannen uit te voeren. Vouchers met een waarde van 250, 500 en 1.000 euro kunnen daar het verschil maken. De afgelopen jaren zijn honderden dromen werkelijkheid geworden. Van moestuin tot griend, van boomgaard tot natuur-educatieproject. De basis van het succes van de regeling zit in de eenvoud en laagdrempeligheid. Ook dit jaar kunnen er weer vouchers aangevraagd worden bij De Groene Motor.

Vrijwilligersgroepen en buurtinitiatieven die een project op de plank hebben liggen met een sociale of maatschappelijke insteek kunnen een voucheraanvraag indienen. Voorbeeldthema’s voor een voucheraanvraag zijn sociale moestuinen, buurttuinen, buitenschoolprojecten of projecten die leiden tot een meer verbinding in de wijk, een gezondere leefstijl of armoedebestrijding. Op de pagina www.zelfdoeninzh.nl/voucherregelingen zijn de voorwaarden en heet aanvraagformulier te vinden.

Kleine landschapselementen
Kleine landschapselementen, zoals (hoogstam)boomgaarden, poelen, hagen en heggen, zijn vaak streekeigen en maken het landschap mooier. Ook particulieren kunnen een aanvraag indienen. Zij komen in aanmerking voor maximaal de helft van het begrote bedrag. Ook deze aanvragen lopen via de pagina voucherregelingen.

De Groene Motor
Net als voorgaande jaren worden de regelingen uitgevoerd door De Groene Motor, een organisatie die alle groene vrijwilligers in de provincie Zuid-Holland ondersteunt met cursussen, (gratis) ladderkeuringen en advies op het gebied van ARBO en Veiligheid. Via de digitale catalogus www.gereedschapuitleen.nl kan kosteloos gereedschap worden geleend. Op zoek naar groene vrijwilligers of vrijwilligerswerk? De pagina ‘vrijwilligerswerk doen’ op het platform ZelfDoen geeft een overzicht van vacatures in Zuid-Holland.

Uit de krant